Újabb külpiacok nyílhatnak meg a hazai élelmiszeripari cégek előtt

Esemény

2021. január 13.

Tizenegy hazai élelmiszeripari vállalat vett részt a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség által szervezett online beszállítói fórumon, azzal a céllal, hogy jövőbeli együttműködést építsenek ki a portugál székhelyű Jerónimo Martins nemzetközi kiskereskedelmi lánccal.  

 

A 2021. január 13-án megrendezett eseményt Joó István helyettes államtitkár és dr. Szabó Kristóf, a HEPA vezérigazgatója nyitotta meg köszöntőjével. A Jerónimo Martins négy fős beszerzői delegációja képviseletében José António Nogueira de Brito, a cég kereskedelmi vezérigazgatója és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője köszöntötte a magyar felet.

 

Az online beszállítói fórum kiváló lehetőséget biztosított a magyar cégek nemzetközi bemutatkozására, új üzleti kapcsolatok kialakítására. A hazai cégek, a Márka Üdítőgyártó Kft., a Tatár Pékség Kft., a Prima Maroni Kft., a Fino-food Kft., a Felföldi Magyarország Zrt., az Abonett Élelmiszergyártó és Kereskedelmi Kft., a Detki Keksz Kft., a Nébar Kft., a Fevita Magyarország Zrt., a Fitorex Kft., a Virgin Oil Press Kft. és a portugál kiskereskedelmi lánc közötti tárgyalássorozat számos tartós és innovatív élelmiszer termékkört érintett. A vállalkozások bíznak benne, hogy a sikeres bemutatkozást követően bekerülnek a multinacionális vállalat beszállítói partneri körébe, melynek köszönhetően újabb külpiacokon jelenhetnek meg versenyképes termékeikkel.

Esemény

2021. január 13.

További hírek