Európai Regionális Fejlesztési Alap

Gyümölcsöző magyar partnerség Kelet-Afrikában

Esemény

Együttműködés

2023. január 18.

Együttműködési megállapodást írt alá a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az üzleti- és projekt támogató tevékenységét Kelet-Afrikában végző magyar vállalat, a Monfalcone Consulting Ltd.

 

A hosszú éveken át tartó stabil jelenlét, valamint a vállalkozást segítő kapcsolati tőkerendszernek köszönhetően a Monfalcone Consulting Ltd. az ugandai klímaprogram keretében erdőtelepítési és gondozási projekteket valósított meg, továbbá felkérést kapott a Semmelweis Egyetem szakmai felügyeletében megvalósult szívkórház programban való részvételre is.

 

Csatlakozott számos olyan magyar támogatási és segélyprogram lokális koordinálásához, mint az ugandai menekülttáborok víztisztító rendszereinek kiépítése, vagy a Digitális Turisztikai Fejlesztési Program, de kiemelten nyújtott segítséget magyar KEPP-es cégek ugandai ügyleteinek kivitelezése során is.

 

Az aláírt együttműködési megállapodás célja, hogy a Monfalcone Consulting Ltd. segítse az Afrikába terjeszkedni kívánó magyar cégek üzletfejlesztési, piackutatási és partnerkeresési lehetőségeit Ugandában, Kenyában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban, melyet a korábbi kormányprogramokban való részvétele során szerzett tapasztalata és a helyi üzleti kultúra ismeretében eredményes tud érvényesíteni.

 

Jenei Gábor, a HEPA vezérigazgató-helyettese az eseményen hangsúlyozta, hogy a régióban leginkább mezőgazdasági, egészségipari és vízügyi fejlesztésekre van szükség, ennek érdekében a HEPA lehetőségeihez mérten minden támogatást meg fog adni, hogy a potenciállal rendelkező magyar vállalkozások export tevékenységei minél hatékonyabban ki tudják szolgálni az érintett területek igényeit. A Monfalcone Ltd. közreműködésével a HEPA naprakész információkkal fog tudni szolgálni a helyi adó- és jogrendszerről, a közigazgatás sajátosságairól, a piaci szereplőkről, az aktuális pályázati lehetőségekről és az üzleti eseményekről az érdeklődő vállalkozások számára.

Esemény

Együttműködés

2023. január 18.

További hírek