Európai Regionális Fejlesztési Alap

SIAL Canada 2023

Esemény

Hír

Kiállítás

2023. május 18.

Magyar vállalatok mutatkoztak be a május 9. és 11. közt megrendezésre kerülő SIAL Canada 2023 nemzetközi élelmiszeripari kiállításon, melynek az idei évben Toronto adott otthont. A rendezvény több éves szakmai előkészítés eredményeként valósulhatott meg a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a HEPA kanadai regionális partnerirodája, a Torontói Főkonzulátus, valamint az Agrármarketing Centrum közös szervezésében.

A kanadai agrár-élelmiszeripar legfőbb találkozási pontjának tekintett eseményen mintegy 50 országból 1.000 nemzeti és nemzetközi kiállító vett részt és több mint 20.000 szakmai látogatót fogadott nemcsak Kanadából és az Amerikai Egyesült Államokból, hanem további 60 országból.

 


A háromnapos eseményen Magyarország nemzeti standdal jelent meg, ahol 7 magyar cég: a Nébar Kft., a Pékmester Biscuits Kft., a Snack Garden Kft., a Vilhemp Kft., a Vitecer Kft., a Mirelite Mirsa Zrt., továbbá a 1Primus Ásványvíz Kft. képviselői vettek részt.

 

 

A szakkiállítás által nyújtott lehetőséget megragadva, két kiegészítő esemény került megszervezésre a HEPA PI helyi kapcsolatainak bevonásával. Május 9-én a kiutazó magyar cégek képviselőinek a helyi piacon meghatározó kanadai disztribútorokkal volt lehetőségük egyeztetni egy üzleti vacsora keretein belül, majd május 10-én egy fogadás keretében az Advantage Austria közreműködésével a magyar és az osztrák vállalatok kanadai üzletláncok és disztribútorok képviselőivel folytathattak beszélgetést a potenciális üzleti lehetőségekről. 
Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari innovációs szakkiállításának szervezői a kiállító cégek számára különleges eseményekkel készültek a termékek népszerűsítése érdekében, ahol a Vilhemp Kft. innovatív komposztálható evőeszközei a SIAL Canada szakmai zsűrije által kiválasztásra kerültek az „Innovation Selection” kategóriában.

 


A La Cuisine by SIAL keretében május 11-én a Torontói Főkonzulátus séfje főzőshowt tartott, ahol a magyar élelmiszeripar kiváló termékei és a magyar gasztronómia gyöngyszemei kerültek bemutatásra és kóstoltatásra.

 


Kanada rendkívüli fontossággal bír az exportfejlesztés szempontjából, hiszen a több mint 38 millió fős saját belső piacán túl egyfajta belépőként szolgál az Egyesült Államokba. A HEPA segítségével a SIAL Canada expóra kijutott magyar vállalkozások most egyedülálló lehetőséghez jutottak, hogy betörhessenek az észak-amerikai piacra. Az élelmiszeripari innovációs szakkiállításon való részvétel  minden előzetes várakozást felülmúlt, hiszen nagyszámú érdeklődő látogatta meg a hazai vállalatok kiállítási standjait és számos potenciális disztribútorral sikeres megbeszélések zajlottak, kiváló lehetőséget teremtve arra, hogy a 7 magyar tulajdonú vállalkozás versenyképes és innovatív termékei a jövőben eljuthassanak a tengerentúli fogyasztókhoz.  A SIAL Canada kiállításon a HEPA támogatásával megjelent hazai cégek iránti fokozott érdeklődés ismét megmutatta, hogy Magyarországnak és a magyar vállalkozóknak helye van a világ legfejlettebb piacain. 

 


Az eseményről és a kiutazó cégeink élménybeszámolójáról bővebben tájékozódhatnak a HEPA kanadai partnerirodájának Facebook oldalán: 

 

Közös fogadás az Advantage Austria-val

Vacsora a kanadai disztribútorokkal

Magyar főzőshow Kanadában

 

Napi élménybeszámolók a SIAL-ról, és céges interjúk :

 

Céges interjúk 1. (VilhempNébár Kft., Snack Garden Kft., La Cuisine by SIAL főzőshow)

Céges interjúk 2. (Mirelite Mirsa Zrt., Vitecer & Cornexi Food Kft., KATICA Pékmester Keksz Kft., Primus Ásványvíz)

 

Összefoglaló

Esemény

Hír

Kiállítás

2023. május 18.

További hírek