22 hazai cég képviselte Magyarországot a nemzetközi Belagro kiállításon

Kiállítás

2020. október 7.

Harmincadik alkalommal került megrendezésre 2020. szeptember 29. és október 4. között a minszki Belagro Trade Fair, melyre nemzetközi szinten 13 országból több mint 360 kiállító cég érkezett és 35 ezer érdeklődő látogatott el.

 

A rendezvényen az ország és a régió legtöbb jelentős mezőgazdasági cége jelen volt. A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az AMC Agrármarketing Centrum és a Minszki Magyar Nagykövetség szoros közreműködésének köszönhetően a nemzeti standon összesen 22 cég jelenhetett meg, melyből négy – a Bábolna Tetra, az Agrofeed, a Woodstock és az Innovaster – személyesen is képviseltette magát. A négy cég közel 90 érdemi tárgyalást folytatott az esemény ideje alatt. A vásáron az élelmiszeripari vállalatok kiállító standjai mellett a résztvevőknek lehetőségük volt a kiállított életnagyságú mezőgazdasági gépeket és tenyészállatokat személyesen is megtekinteni.

 

A méreteivel és modernségével is kiemelkedő magyar stand minden nap számos látogatót vonzott, a vírushelyzet ellenére a hat napos nemzetközi esemény alatt több sikeres tárgyalás és találkozó valósult meg a magyar cégek és külföldi partnereik között. A magyar cégek eredményesnek ítélték meg a kiutazást, külön hálásak voltak az Ügynökség támogatásával megszervezett bilaterális és céges találkozókért. Vladimir Vladimirovich Grakun, a Belarusz Köztársaság Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Miniszterhelyettese a záró ünnepségen külön köszönetet mondott a minisztérium nevében Magyarországnak a vásáron való részvételért.

Kiállítás

2020. október 7.

További hírek