Európai Regionális Fejlesztési Alap

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Logisztikai Fórum

Esemény

2020. október 15.

2020. október 15-én immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Logisztikai Fórum a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében. A program kiemelt partnerországai idén Horvátország, Olaszország, Szerbia és Szlovénia voltak.

 

Magyar Levente miniszterhelyettes köszöntőjében a regionális együttműködés fontosságát hangsúlyozva rámutatott: egyedül nem megy sem a gazdaságépítés, sem a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódás. A miniszterhelyettes hozzátette, a logisztika, szállítmányozás, közlekedés témában nem lehet tervezni, csak „országhatárokon belül”. Ha Magyarország szállítani kíván, akkor óhatatlanul a szomszédaival együttműködve kell ezt megtennie – mondta, megjegyezve: minden országgal „kiváló gazdasági kapcsolatot ápolunk”. Magyar Levente a regionális gazdaságfejlesztés elsődleges eszközének a logisztikai-közlekedési kapcsolatok fejlesztését nevezte.

 

A rendezvény fő célja, hogy az ágazatot képviselő szakértők, valamint a politikai, üzleti és tudományos élet döntéshozói megoszthassák egymással véleményüket a szektor aktuális kérdéseiről. A rendezvényen sor került egy, a regionális teherfuvarozást, az intermodális szállítmányozást, valamint a kapcsolódó infrastrukturális kérdéseket érintő kihívásokról és lehetőségekről szóló panelbeszélgetésre, ahol kiemelt témaként szerepelt a pandémia logisztikára gyakorolt hatása. A panelbeszélgetésen Horvátország képviseletében Mario Madunic, a Tengerügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium helyettes államtitkára, Szlovénia részéről Ivo Boscarol, a Pipistrel Group vezérigazgatója, olasz oldalról a Catone Group magyarországi vezérigazgatója, Raffaele Romano, valamint Szerbiát képviselve Aleksandar Spasić, a Szerbiai Nemzetközi Áruszállítási Szövetség főtitkára vett részt. Magyarországot Boda János, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója reprezentálta a programon.

 

A tavalyi év gyakorlatát folytatva a résztvevő országok vállalkozásai a “Pitch your business” startup verseny keretében mérhették össze a logisztika területén kidolgozott innovatív megoldásaikat. A versenyt Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára nyitotta meg beszédével. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szakmai díját dr. Szabó Kristóf vezérigazgató adta át az Aeriu Smart Solutions Kft.-nek, melyet Ellenrieder Gergely vezérigazgató képviselt.

Esemény

2020. október 15.

További hírek