Európai Regionális Fejlesztési Alap

Magyar-kirgiz gazdasági kerekasztal beszélgetés a HEPA székházában

Esemény

Hír

2023. február 13.

2023. február 13-án, a Magyar-Kirgiz Üzleti Fórum előnapján Daniyar Amangeldiev, Kirgizisztán gazdasági és kereskedelmi minisztere, Umbriel Temiraliev, Kirgizisztán Nemzeti Befektetési Ügynökségének Igazgatója, Temir Sariyev, Kirgizisztán Kereskedelmi és Iparkamarájának elnöke, Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgató-helyettese és a kirgizisztáni exportban érdekelt magyar vállalkozások részvételével kerekasztal beszélgetésre került sor a HEPA budapesti székházában.

A találkozó során Jenei Gábor egy rövid prezentáció keretében ismertette a HEPA tevékenységét, örömét fejezte ki a Magyarország és Kirgizisztán közötti kölcsönös kereskedelmi kapcsolatok elmélyítésére irányuló erőfeszítésekkel kapcsolatban.

Daniyar Amangeldiev, Kirgizisztán gazdasági és kereskedelmi minisztere kiemelte, hogy minden feltétel biztosított a bilaterális gazdasági kapcsolatok megerősítéséhez.

Kirgizisztán számára Magyarország lehetőségeihez mérten utat biztosít az európai piacokra, ezzel párhuzamosan a közép-ázsiai ország hazánk ázsiai gazdasági jelenlétét, a türk államokkal és a Kínával való kereskedelmi együttműködést erősíti. A Budapest és Biskek közötti gazdasági kooperáció alapját a folyamatosan működő gazdasági vegyesbizottság és a Magyar-Kirgiz Fejlesztési Alap biztosítja. Utóbbinak célja, hogy hitel, tőkeági finanszírozás és más pénzügyi eszközök biztosítása révén minél több magyar vállalat jelenjen meg Kirgizisztán piacán. A miniszter hozzátette továbbá, hogy az ország pénzügyminisztériuma is minden lehetséges eszközzel támogatja a Kirgizisztánba érkező, kis- és középvállalkozásokat, valamint a nagyvállalatokat is.

Esemény

Hír

2023. február 13.

További hírek