Megalakult a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara

Hír

2020. november 18.

2020. november 16-án, az Ontarioban érvényes COVID-szabályozásra tekintettel, zártkörű ünnepség keretében megnyílt a Kanadai Magyar Kereskedelmi Kamara (HCCC).

 

A HCCC célja, hogy teljes Kanadára kiterjedően, szakértői és kapcsolati hálózata segítségével összekösse a kanadai magyar vállalkozásokat, gazdasági és kulturális szervezeteket, valamint hathatós és gyakorlati segítséget nyújtson a magyar vállalkozások észak-amerikai terjeszkedésében. Magyarország Ottawai Nagykövetségével és Torontói Főkonzulátusával, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel, a HEPA kanadai regionális partnerirodájával, valamint a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségével való szoros együttműködés révén pedig a Kamara alkalmas lesz minden eddiginél több magyarországi vállalkozás elérésére és aktív támogatására.

 

A Magyarország Torontói Főkonzulátusának épületében megrendezett nyitó eseményen Kedmenecz Alexandra, a Kamara főtitkára mutatta be az igazgatótanács tagjait, majd Dr. Vass-Salazar Mária, nagykövet és Palkovits Valér főkonzul tartottak köszöntőbeszédet. A nyitó ünnepséget megelőzően a HEPA kanadai regionális partnerirodájának szervezésében, magyar borászok virtuális részvételével egy különleges borkóstoló is várta a vendégeket. Az ebéddel összekötött kóstoló eseményen az Ital Magyarország Kft., valamint négy hazai borászat összesen hat fajta bora került bemutatásra. 

 

Hír

2020. november 18.

További hírek