Európai Regionális Fejlesztési Alap

Nagy érdeklődéssel került megrendezésre az első magyar-francia üzleti fórum

Esemény

EEN

2020. szeptember 25.

180 résztevővel és közel 200 B2B tárgyalással került megrendezésre az első Magyar-Francia Üzleti Fórum 2020. szeptember 24-én, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Enterprise Europe Network, valamint a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) közös szervezésében.

 

Az eseményt Pascale Andréani nagykövet asszony, valamint az MFKI frissen megválasztott elnöke Károlyi László, a Legrand magyarországi vezérigazgatója nyitotta meg, továbbá nyitóelőadást tartott Szabó Kristóf, a HEPA vezérigazgatója és Ducrot Ágnes, az MFKI ügyvezető igazgatója. A fórumon több francia nagyvállalat beszerzési vezetője mutatta be a beszállítóvá válás lehetőségeit (Schneider Electric Zrt; Auchan Magyarország Kft.; Engie Magyarország Kft.), és a francia piacon sikeres magyar vállalkozások képviselői számoltak be a piacra jutással kapcsolatos tapasztalataikat. A rendezvényen aláírásra került a HEPA és MFKI közötti megállapodás (MoU) is. A felek megállapodtak többek közt közös beszállítói napok megszervezésében francia nagyvállalatok részvételével, közös delegációk előkészítésében franciaországi szakmai kiállításokra, francia cégek üzleti megkereséseinek továbbításában a HEPA felé magyar export fejlesztése céljából, valamint egymás szolgáltatásainak kölcsönös népszerűsítésében.

 

A program teljes ideje alatt B2B megbeszélések zajlottak: a hazai vállalkozások képviselőinek lehetősége nyílt tárgyalóasztalhoz ülni a francia cégek beszerzési vezetőivel (Schneider Electric Zrt; Auchan Magyarország Kft.; Engie Magyarország Kft.), a francia piacon sikeres hazai vállalkozások (Thermowatt Kft., Magnus Aircraft Corporation), illetve a HEPA, EEN, Magyar Francia Kereskedelmi és Iparkamara (MFKI) képviselőivel.

 

Esemény

EEN

2020. szeptember 25.

További hírek