Európai Regionális Fejlesztési Alap

Öt magyar cég mutatkozott be Jekatyerinburgban az Innoprom Nemzetközi Ipari Szakkiállításon

Kiállítás

2021. július 8.

2021. július 5-8. között Jekatyerinburgban rendezték meg az Innoprom Nemzetközi Ipari Szakkiállítást. Az Innoprom Oroszország egyik legjelentősebb innovációs és technológiai kiállítása, mely 2021-ben 11. alkalommal került megrendezésre több mint 1800 cég részvételével. A mintegy 500 kiállító (közülük minden harmadik külföldiként) mutatkozott be 37 ezer négyzetméteren, három pavilonban.

 

A kiállításra érkező 38 delegációból 11 saját nemzeti standon várta a látogatókat. A digitális gyártás és az integrált megoldások témája köré szerveződő kiállításon a HEPA által biztosított 50 négyzetméteres magyar nemzeti standon - a Digitális Jólét Program együttműködésével - öt cég mutatkozott be.

 

A magyar stand hivatalos megnyitóján részt vett Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, valamint Vaszilij Kozlov, az oroszországi Szverdlovszk megye külgazdasági és külügyminisztere is, akik köszöntőik után megtekintették a standon kiállító magyar cégek termékeit.

 

A Phönix Control Kft. szintjelzőket, távadókat, kapcsolókat, az NCT Ipari Elektronikai Kft. CNC vezérlőt, míg az Esztergomi Szerszámgépgyár MZPG mozgógerendás portálmaró gépet mutatott be. Jelentős érdeklődésre tartott számot a VT Veres Kft. SMB atomerőművi hajtóműve, és a látogatók megcsodálhatták a Szimikron Kft. golyósorsóját is.


Az idei év különlegessége volt, hogy a résztvevő vállalkozásoknak a HEPA - az AR Works szakmai együttműködésével – lehetőséget biztosított egy-egy termékük kiterjesztett valóság (AR) megoldás keretében 3D-ben történő megjelenítésére.

 

A négynapos rendezvény több mint 100 üzleti eseménynek – többek között a Magyar-Orosz Üzleti Fórumnak – is helyet adott, melyen 25 magyar cég képviseletében 35 fős üzleti delegáció vett részt. A kiállításon a cégeknek lehetőségük volt a résztvevő cégekkel megbeszéléseket is kezdeményezni - a hazai vállalatok összesen 72 B2B-t folytattak az esemény alatt.

 

A jövő évi kiállítást 2022. július 4-7. között rendezik meg.

Kiállítás

2021. július 8.

További hírek