Európai Regionális Fejlesztési Alap

Rendhagyó magyar megjelenés az idei Kínai Nemzetközi Import Expón

Hír

Kiállítás

2020. november 5.

A COVID-19 járvány következtében a 2020. november 5-10. között Sanghajban megrendezett Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE) már tradicionálisnak számító magyar nemzeti megjelenést a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség új, innovatív alapokra helyezte. A november 6-9. között online és offline platformon megrendezett eseménysorozatnak köszönhetően a világszínvonalú magyar termékek és a hazai versenyképes vállalatok személyes jelenlét nélkül is eljuthattak a kínai fogyasztókhoz.

 

Az idei évben rendhagyó módon a két országban, Magyarországon és Kínában egyaránt, párhuzamosan zajlottak a hazai termékeket, fejlesztéseket és vállalatokat bemutató események, százezer főt meghaladó online és offline látogatói számot elérve. Az expó időtartama alatt Magyarország online nemzeti bemutatkozóval is megjelent a CIIE kiállítás online felületén, valamint Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának szoros együttműködésével INNOHUNGARY címmel magyar innovációs, turizmus- és sportdiplomáciai eseménysorozat került megrendezésre Sanghaj Pudong kerületének egyik kiemelt látogatói létszámmal bíró közösségi terén, a Life Hub Jinqiaóban.

 

A több mint 400 négyzetméteren megrendezett szabadtéri fesztivál négy napja alatt közel százötvenezer látogató ismerkedhetett meg a hazai termékekkel és innovációkkal.  A kínai piacon már jelenlevő világszínvonalú hazai termékek mellett az egyik legsikeresebb hazai találmány, a Rubik-kocka 40. évfordulója alkalmából várta változatos programokkal és bemutatókkal az érdeklődőket. Az évforduló margóján rendezett esemény fő attrakciója a 910 db Rubik-kockából kirakott Puskás Ferenc mozaik megépítése és leleplezése volt.  Mindemellett a rendezvény során a magyar sportinnovációk is bemutatkoztak: a vállalkozó kedvűek a világszerte ismert Teqball-t próbálhatták ki, valamint a magyar vívó szakedző, Szűcs Ervin tanítványaival együtt Magyarország legeredményesebb olimpiai sportágát, a vívást mutatta be a látogatóknak.

 

A kínai eseményekkel egy időben, Magyarországon élő közvetítésű, online streaming országpromóciós eseménysorozat került megrendezésre, melynek keretében tizenkét élő bejelentkezés során öt magyar város és hét hazai vállalkozás mutatkozott be a kínai közönségnek. Az élő közvetítéssorozat kiemelkedő népszerűségi mutatókat ért el Kína-szerte, az adások összesen százezer főt meghaladó látogatót vonzottak. A közvetítések végigkalauzoltak Egertől kezdve Herenden át egészen Szegedig, melynek során a kínai érdeklődők interaktív módon ismerhették meg a méltán híres magyar borokat, a párját ritkító hazai építészetet vagy a világszinten elismert magyar porcelánt. A magyar városok történelmi és kulturális nevezetességei mellett a Pannonhalmi Főapátság boraival, a Herendi Porcelánmanufaktúra porcelánjaival, a Gál Tibor Pincészet boraival, a kínai piacon kedvelt Naturtex libatoll termékeivel, az Omorovicza márka kozmetikumaival, a BeStrong speciális kültéri edzőparkjával és Abodi Dóra divattervező kollekciójának darabjaival ismerkedhettek meg a kínai nézők.

 

A CIIE angol nyelvű honlapja az alábbi linken érhető el: https://www.ciie.org/zbh/en/CountryPavilion/Hungary/

 

 

Hír

Kiállítás

2020. november 5.

További hírek