Európai Regionális Fejlesztési Alap

Sikeresen terjeszkednek Belaruszban a magyar borászatok

Hír

2020. november 16.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és Magyarország Minszki Nagykövetsége szoros együttműködésének köszönhetően 2020 novemberében magyar borászatok termékei jelenhetnek meg a belorusz piacon. A közös munka eredményeként az Ital Magyarország Kft-től és a RoyalSekt Zrt-től szállít be magyar borokat és pezsgőket a Belarusz Köztársaság egyik legnagyobb a vámért, logisztikáért és az import-kereskedelemért felelős cége, a RUE Beltamozhservice.

 

Az együttműködésnek köszönhetően a most megjelenő magyar borok és pezsgők úttörő szerepet képviselnek a belorusz piacon, utat nyitva ezáltal a további magyar alkoholtartalmú termékek bemutatkozásának a helyi üzletláncokban. A cégek közötti üzletkötés egy újabb sikeres együttműködés a két ország piaci szereplői között, a belorusz fogyasztók pedig első kézből, a helyi üzletek kínálatában ismerhetik meg Magyarország kiváló minőségű termékeit.

 

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és Magyarország Minszki Nagykövetsége tovább folytatja a munkát a magyar vállalkozások belorusz üzletszerzésének elősegítésében és a tartós, hosszú távú együttműködések létrehozásában, hogy hamarosan újabb magyar sikerekről számolhassunk be.

Hír

2020. november 16.

További hírek