Európai Regionális Fejlesztési Alap

A HEPA nyerte a „leggazdagabb tartalmú” stand díjat az Asztanában május 29-31. között megrendezésre került InterFood 2024 nemzetközi élelmiszeripari kiállításon

Esemény

Kiállítás

2024. június 3.

Idén május 29-31. között került megrendezésre a InterFood Astana nemzetközi élelmiszeripari kiállítás, immáron 24. alkalommal. A régió tekintetében kiemelkedő fontosságú esemény résztvevői a kazah piac tekintetében releváns üzleti partnerekből kerülnek ki. A kiállítást először 1991-ben szervezték meg, amely azóta a közép-ázsiai térség vezető gazdasági kapcsolati helyszínévé vált. 


Az InterFood Astana a tavaszi időszak leglátogatottabb élelmiszeripari kiállítása, amelynek fő témája az élelmiszerek és italok (alkoholos és alkoholmentes), táplálék-kiegészítők, az ezekhez kapcsolódó technológiák, csomagolási technológiák és anyagok, hűtőrendszerek, feldolgozó rendszerek, berendezések, stb. Általában 100-150 kiállító és több, mint 10 ezer látogató van jelen. A kiállítás lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők a termékek színes palettáját mutassák be, illetve ismerjék meg, tudásukat bővítsék az új előállítási technológiák, csomagolási technológiák, eszközök, alapanyagok tekintetében. Nagy hangsúlyt fektetnek a fenntartható módszerekre, a bio élelmiszerekre, az egészséges táplálkozásra, környezetbarát csomagolásra. 


A kiállítás keretében lehetőség nyílik a potenciális üzleti partnerek azonosítására, kapcsolatépítésre, hosszútávú partnerkapcsolatok és együttműködések kialakítására, ezzel is elősegítve a magyar vállalkozások nemzetközi térnyerést, export piacra lépését, ugyanis a kiállítás nem csak a helyi szakembereket és üzletembereket vonzza, hanem a világ minden tájáról érkeznek résztvevők.


Az idei kiállításon 20 ország 80 vállalata vett részt. A díszvendég az Európai Bizottság volt. A rendezvényen részt vett és fórumot tartott Janusz Wojciechowski, az Európai Bizottság agrárbiztosa is. 


A 2024-es InterFood kiállításon a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség egy 15 négyzetméteres infó standdal jelent meg a rendezvényen, amelyen 8 magyar vállalat képviseltette magát, 2 további vállalat pedig önálló standdal jelent meg. 


RoyalSect Zrt. – alkoholos és alkoholmentes italok (borok, pezsgők)
Sarkpont Zrt. – gesztenye termékek
Medifood Kft. – egészséget segítő gyógyászati italok
Luce Energy Drink - energiaitalok
Szalóki Gold Kft. - élelmiszer
Skybar Debrecen Kft. – italok
Globalia Kft. – zöldség konzervek
Götz Pincészet - borok

Egyéni kiállítók: 
Vitapress Kft. – alkoholmentes pezsgők
Gulyás Hús Kft. – hústermékek


Az InterFood kiálltásra legtöbb vállalkozás Magyarországról érkezett. A HEPA a „leggazdagabb tartalmú” stand kitüntetésben részesült és egy színvonalas emlékplakettet kapott.

Esemény

Kiállítás

2024. június 3.

További hírek