Európai Regionális Fejlesztési Alap

Bajor-magyar online üzleti fórum a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szervezésében

Hír

2020. november 5.

2020. november 5-én a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Magyarország Müncheni Főkonzulátusával és a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) együttműködésben, a Wirtschaftbeirat Bayern (WBU) támogatásával és a bajor kereskedelmi és iparkamarák közreműködésével bajor-magyar online külgazdasági fórumot és online üzletember találkozót szervezett.

 

A fórum első részeként plenáris ülés keretében előadást tartott Tordai-Lejkó Gábor főkonzul, Dr. Angelika Niebler professzor, a Wirtschaftsbeirat Bayern elnöke és európai parlamenti képviselő, Tóth Edina európai parlamenti képviselő, Dr. Szabó Kristóf, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója, Ésik Róbert, a HIPA Magyar Befektetési Ügynökség vezérigazgatója, Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. Digital Industries igazgatója, illetve Dr. Tóásó Bálint, a KPMG Hungary partnere. Az előadások témái kitértek többek között Bajorország és Magyarország bilaterális gazdasági kapcsolataira, az EU ipari stratégiájának jövőjére, Magyarország export- és befektetésösztönző eszközeire, a digitalizáció jelentette gyártási kihívásokra, valamint a vírushelyzet által befolyásolt vállalati jogi környezetre.

 

Az eseményre összesen 115 magyar és bajor gazdasági szereplő regisztrált. Az előadásokat hozzávetőlegesen 80 fő követte, míg a B2B keretében 95 találkozóra került sor. Az esemény nem csupán magyar és bajor érdeklődőket szólított meg, de Liechtensteinből is vonzott résztvevőket. Kiemelendő a résztvevők közül a bajor gazdasági minisztérium, a Siemens AG, a BMW, a WAREMA, a Schaeffler, a Tungsram, az AVL ZalaZone.

 

Az előadásokat előzetesen lefoglalt one-on-one meetingek követték. A matchmaking esemény, melynek célja a német és magyar vállalatok közvetlen összekapcsolása volt, kiváló lehetőségként szolgált a résztvevőknek új üzleti kapcsolatok kiépítésére.

 

Az esemény elsősorban a pandémiás helyzet által megtépázott beszállítói- és értékláncok újjáélesztését, a globálisan távol fekvő piacok magyar szereplőkkel történő helyettesítésének lehetőségét célozta meg.

 

A teljesség igénye nélkül járműipari, gépipari, fémipari, elektronikai logisztikai, agráripari és IT-vállalatok vették fel egymással a kapcsolatot. Reméljük, hogy az irányított üzletember találkozók hosszú távú eredményéről sikerrel számolhatunk be hamarosan.

Hír

2020. november 5.

További hírek