Európai Regionális Fejlesztési Alap

Felhívás kéthetes képzésre - Get ready for Japan

Esemény

EEN

2024. június 24.

1987 óta évente rendezik meg azt a kéthetes programot, amely segíti az EU vezetőit és munkatársait abban, hogy minél több ismeretük legyen arról, hogyan kell üzletelni Japánban.


A „Get Ready for Japan” program célja a japán üzleti módszerek és technikák, a helyi kommunikációs stílus megismerése, valamint a potenciálisan sikeres üzleti lehetőségek feltárása. A képzés többek között betekintést nyújt a japán vállalatok döntéshozatali folyamatába, amely által jobban meg lehet érteni tárgyalási stílusukat és hierarchián alapuló kommunikációjukat.  A programon résztvevők eredményesebben tudnak kapcsolatot tartani a japán üzleti körökkel, de képessé válnak arra is, hogy - egy személyre szabott partnerkereső támogatással - új kapcsolatot alakítsanak potenciális ügyfeleikkel.

A képzés két fázisból áll, amelyre kis- és középvállalkozások (kkv-k) képviselőit várják.
2024. október 21-25. között virtuális esettanulmányokat mutatnak be, de betekintést lehet nyerni a japán üzleti környezet mindennapjaiba és meg lehet ismerni egyedi vezetői fortélyokat is.
2024. november 11-15. között interaktív szemináriumok és workshopok várják a résztvevőket, s lehetőség nyílik egyéni kezdeményezésű üzleti megbeszélésekre (ICM) is a japán üzleti körökkel. Ezeken a megbeszéléseken az “EU-Japan Centre” központi irodájának munkatásai és tolmácsai segítik a résztvevőket.

 

A programban legfeljebb 14 fő tud részt venni,  


•    akik az Európai Unióban vagy az egységes piaci programhoz, a kkv-pillérhez (**) társult európai országban székhellyel rendelkező kkv-k (* ) vezetői és végrehajtói;
•    akiknek meghatározó szerepük van az általuk képviselt cégek Japánra vonatkozó üzletpolitikájának meghatározásában és végrehajtásában;
•    akik gondolkoznak azon, hogy vállalkozásukat áthelyezzék Japánba;
•    akik cégei szolgáltatást kívánnak nyújtani Japánban;
•    akik meg szeretnék ismerni a legújabb menedzsment technikákat, és érdeklik a japán technológiai fejlesztések.


(*) A kkv-k olyan vállalatok, amelyek megfelelnek az Európai Bizottság kkv-kra vonatkozó szabványos kritériumainak.

(**) Az adott országra vonatkozó információ itt ellenőrizhető.

 

A “Get Ready for Japan” programban való részvételhez a jelöltektől a következőket várják el:


•    A jelölt nem vett részt korábban semmilyen „Get Ready for Japan” programban.
•    A jelöltnek olyan szervezetnél kell dolgoznia, amely az Európai Unióban vagy az Egységes Piaci Program KKV-pilléréhez társult európai országban működő jogi személy.
•    A munkáltató támogatja a jelölt programban való részvételét.
•    A jelöltnek részt kell vennie a teljes első heti online programban.
•    A jelöltnek megfelelő angol nyelvtudással kell rendelkeznie.
•    A jelöltnek ipari vállalat vezetőjének vagy ügyvezetőjének kell lennie.
•    A jelöltnek igazolt szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie.

 

Részvételi díj:


•    Az „EU-Japan Centre” fedezi a képzés teljes költségét: az előadók díját, a terembérletet, a csoportos tevékenységekhez biztosított szállítást és a tolmácsokat.
•    A résztvevők cégei fedezik viszont a teljes utazási, szállás- és a kint tartózkodási költségeket.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a programban résztvevők száma korlátozott, ezért a határidőig beérkezett jelentkezések egy kiválasztási folyamatban is részt vesznek majd.

 

A programba kiválasztott résztvevőknek 1000 euró összegű előleget kell fizetniük. Azonban a résztvevők a rendezvény után elkészített jelentés benyújtását követően jogosultak lesznek az előleg visszatérítésére.
Kérjük, hogy jelentkezés előtt szíveskedjen meggyőződni arról, hogy kész és képes az elvárásokat teljesíteni, mivel a részvétel megerősítése utáni lemondás az előleg elvesztését vonja maga után.

 

Képzési időpontok:

2024. október 21-25. - Online
2024. november 11-15. – Tokió, Japán

 

JELENTKEZÉS

 

Esemény

EEN

2024. június 24.

További hírek