Európai Regionális Fejlesztési Alap

Fellendülő piacra nyithat utat a magyar kozmetikumoknak a Beauty Eurasia

Esemény

Kiállítás

2024. június 14.

Immár 19. alkalommal rendezik meg 2024. június 12. és 14. között Kelet-Európa és a kaukázusi térség egyik legnagyobb szépségipari kiállítását Törökországban. Az Isztambulban zajló eseményen 3 pavilon és számos kiállító várja a látogatókat. A korábbi évek tapasztalatai alapján a rendezvény komoly érdeklődésre tarthat számot, amit jól mutat, hogy az előző Beauty Eurasia kiálltásnak 2023-ban 459 kiállítója és közel 20 ezer látogatója volt. 

 


A magyar vállalkozások külkereskedelmi tevékenységének támogatására a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség török partnerirodája egy 50 nm-es standon biztosít kiállítói megjelenést a magyar cégek számára. A kiállítási standon való ingyenes megjelenésen kívül a HEPA török partnerirodája előzetes piackutatással, potenciális vevőlista összeállításával, valamint személyes találkozók megszervezésével járul hozzá a magyar cégek eredményes megjelenéshez.

 


A HEPA nemzeti standján 4 magyar vállalkozás képviseli magát különböző kozmetikumokkal, valamint dermatológiai készítményekkel.

 


A törökországi helyszín rendkívüli lehetőségeket tartogathat az új piacokat kereső, vagy a meglévő piaci pozícióit megerősíteni kívánó ágazati szereplőknek. Az Európa és Ázsia határán fekvő ország lakossága életkori megoszlását tekintve a világ egyik "legfiatalabb" országa, ez pedig erős felvevő piacot teremt a szépségipar számára. A 2024-es év első negyedévében Törökország mintegy 405 millió dollár értékben importált kozmetikai termékeket. Az országban gazdag történelme és komoly hagyománya van a szépségápolásnak, ami tovább támogatja a kozmetikai ipart. Mindemellett Törökország gazdasága ugrásszerűen növekszik, jól fejlett és kifinomult forgalmazási hálózattal rendelkezik, ami megkönnyíti a vásárlók elérését.
Az ország elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy hídként szolgáljon Európa, Ázsia és Afrika között, így ideális helyszín a kozmetikumok szomszédos országokba történő exportálásához. 

 


A kiállítás ideje alatt további sikeres tárgyalásokat kíván a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség minden partnere számára!

Esemény

Kiállítás

2024. június 14.

További hírek