Európai Regionális Fejlesztési Alap

Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil- és ruhaiparban - EEN Üzleti Klub

Esemény

EEN

2023. október 17.

2023-ban EEN Üzleti Klub néven indított rendezvénysorozat az elmúlt évek kihívásaira válaszul, olyan témákat dolgoz fel meghívott szakértő előadókkal, amelyek valamennyi gazdálkodó szerv számára hasznos lehet.


A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az Enterprise Europe Network konzorciumi vezetőjeként szíves figyelmébe ajánlja a soron következő rendezvényt, melynek témája:

•    Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil-, ruha- és bőriparban és a fenntartható és körforgásos textiliparra vonatkozó uniós stratégia részletei – Lukács Ákos, Ernst& Young, partner, Klímaváltozási és fenntarthatósági szolgáltatások 
•    Kiterjesztett Gyártói Felelősségvállalásról (EPR) és az OEKO-TEX®standard szerinti tanúsítás – Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia, elnök, Magyar Könnyűipari Szövetség (MKSZ) és az INNOVATEXT Zrt. vezérigaztatója
•    Forráslehetőségek a kreatív iparban – az Európai Unió Kreatív Európa programja – MONDIK Gábor, Kultúra ág vezető - Head of CULTURE, Kreatív Európa Nonprofit Kft. - Creative Europe Desk Hungary

 

A fenntarthatóság alapjai a divat és design területén is megjelentek és kihívásokat tartogatnak. Ilyen kihívások a fogyasztói elvárásoknak való megfelelés, a beszállítói láncok és szereplők beszámoltatása és monitoringozása, adatok gyűjtése a környezetvédelmi, társadalmi és vállalati kormányzási alapelvekről, fenntarthatósági jelentések készítése és nem utolsó sorban a költséghatékony és fenntartható alapanyagok beszerzése.
Szükséges a vállalatok által tipikusan használt fenntarthatósági standardok megismerése (GRI, SASB stb.), hogy ezekre a kérdésekre a divat és design ipar résztvevői is fel tudják építeni saját üzleti ajánlatukat és azon minimum-elvárásoknak meg tudjanak felelni, amelyet a jogalkotó és a fogyasztó megfogalmaznak. Nemzetközi és hazai konkrét esettanulmányokkal megismerhető a fenntarthatósággal kapcsolatos jó gyakorlatok köre és felmérhetőek a green washing kockázatai is, valamint a fenntarthatóság adta előnyök és jövőbeli trendek.
Szó lesz még a Kiterjesztett Gyártói Felelősségvállalás (EPR) relevanciájáról a textil- és ruhaipari gyártók számára. Valamint a textíliák, bőrök, késztermékek/ruházatok mechanikai és kémiai vizsgálatainak lehetőségéről, az OEKO-TEX®standard szerinti tanúsításról.


Az előadást követő szendvicsebéd kiváló lehetőséget biztosít a többi résztvevő megismerésére, valamint az előadókkal az egyéni esetek megvitatására.


Helyszín: Budapest 2. ker. Kacsa utca 15-23 HEPA rendezvényterem (fsz.)


Időpont: 2023. október 31., kedd, 10:00-14:00 (regisztráció 9:30-tól)


Regisztráció:
A kiscsoportos workshopon való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztráció szükséges, október 27-ig. A résztvevők száma korlátozott, a regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik. A sikeres regisztrációról a rendezvényt megelőző héten küldünk értesítést.

Online részvétel:  Kattintson ide az értekezlethez való csatlakozáshoz 

 

További információ:

Czagány Melinda

Tel.:+36 20 239 5860

E-mail: czagany.melinda@hepa.hu

 

Esemény

EEN

2023. október 17.

További hírek