Európai Regionális Fejlesztési Alap

IFAT 2024

Esemény

2024. május 20.

Idén május 13-17. között került megrendezésre az IFAT, (International Trade Fair for Sewage Technology to Global Network for Environmental Technologies) a világ vezető környezettechnológiai vására. 

 

Az IFAT egyre népszerűbb platform a cégek bemutatkozására és az innovációk számára. A víz- és szennyvízgyártók, valamint a hulladék- és másodlagos nyersanyag ágazatok értékes megoldásokat mutatnak be, amelyek lehetővé teszik a rendelkezésre álló erőforrások felelősségteljes felhasználását. 

 

Hazánk a kiállításon Magyarország Müncheni Főkonzulátusa, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciai Főosztálya, a Hungarian Water Partnership vízipari ernyőszervezet és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szoros együttműködésében képviseltette magát.

 

Az idei évben a magyar nemzeti standon Társaságunk képviseletében 5 cég vett részt: 

-    FE Group Invest Zrt. (a komplex hulladékgazdálkodás szakértője);
-    Palota Környezetvédelmi Kft. (fő tevékenységének egyike a veszélyes hulladékok, szennyvizek átvétele);
-    Thermowatt Energetikai és Építőipari Kft. (költséghatékony, megújuló energiát hasznosító fűtési/hűtési megoldások tervezése, fejlesztése és kivitelezése);
-    Waterscope Zrt. (termék- és szoftverfejlesztés, vezeték nélküli adatgyűjtés és kommunikáció, rendszerintegráció, AI/BI által támogatott adatelemzés);
-    Zábrák Kútfúró és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft. (környezetvédelem, kármentesítés és kútfúrás. A cég olyan komplex szolgáltatást nyújt a környezetvédelmi tervezés, engedélyezés és a kármentesítés területén, mellyel a fenntarthatóság szempontjai, érdekei egyszerre juthatnak érvényre).

 

Stefan Rummel, a Messe München ügyvezető igazgatója a kiállítás kapcsán „rekord-IFAT”-ról beszélt. A 2024. május 13-tól 17-ig tartó vásáron 60 országból több, mint 3200 kiállító képviseltette magát. A nemzetközi kiállítók 55%-os részarányukkal szintén a többséget tették ki. Az összesen 18 csarnokkal és egy nagy szabadtéri területtel rendelkező vásár összesen 300.000 négyzetmétert foglalt el, ami körülbelül 42 futballpályának felel meg.

Esemény

2024. május 20.

További hírek