Európai Regionális Fejlesztési Alap

Kifektetési és exportlehetőségek Azerbajdzsánban – Üzleti Fórumot tartottak Budapesten

Esemény

2024. március 26.

Üzleti eseményt tartott 2024. március 18-án Budapesten „Doing Business in Azerbaijan” címmel Azerbajdzsán magyarországi nagykövetsége, valamint Azerbajdzsán kereskedelmi megbízottjának (Office of the Trade Envoy of Azerbaijan) Közép-európai Irodája a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel együttműködve.


(Azerbajdzsán Közép-európai kereskedelmi megbízottjának Irodája 2017 óta működik, és élen jár Azerbajdzsán nem olajexportjának európai népszerűsítésében, valamint külföldi befektetések Azerbajdzsánba vonzásának elősegítésében.)
Tahir Taghi-Zadeh, Azerbajdzsán magyarországi nagykövete nyitóbeszédében bemutatta Azerbajdzsán elmúlt években tapasztalható figyelemre méltó gazdasági eredményeit, kihangsúlyozva az ország kedvező befektetési lehetőségeit. Magyarország részéről a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében Bihari Katalin, a külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a jelenlévőket.


Az eseményen Nemat Nagdaliyev, Azerbajdzsán közép-európai országokért felelős kereskedelmi megbízottja és Mirza Alakbar Babayev, a kereskedelmi megbízott főtanácsadója átfogó jelentést adott az azerbajdzsáni – különösen a karabah-i befektetési lehetőségekről. Mint mondta Azerbajdzsán ipari parkok létesítésével ösztönzi a befektetéseket, valamint a nemrég felszabadult területeken folyó kiterjedt építkezések és rehabilitációs munkák is komoly lehetőséget jelentenek a befektetni, illetve exportálni szándékozó cégek számára. 


Az üzleti esemény meghatározó jelentőségű volt mind Magyarország, mind pedig a környező országok üzleti közösségeinek képviselői számára. A rendezvényen való aktív részvételük rámutatott, hogy az Azerbajdzsán, valamint a közép-európai országok közötti szorosabb gazdasági kapcsolatok előmozdítása és az együttműködési lehetőségek kölcsönös feltárása mindkét fél érdekeit egyaránt szolgálja.


Az üzleti eseményről a Daily News Hungary nemzetközi hírportál is beszámolt.

 

Esemény

2024. március 26.

További hírek