Európai Regionális Fejlesztési Alap

Közösen a jövő okos városáért. Ott voltunk a City For The Future Konferencián

Esemény

Kiállítás

2023. május 26.

Idén a Hungexpo adott otthont a City For The Future CEE Expo & B2B Fórumnak, amely évek óta egyike az iparági magyar és a cseh barátság, valamint a régiós fenntartható fejlesztések találkozóhelyeinek. A 2023. május 24-én lebonyolított esemény célja abban rejlett, hogy a kilátogató önkormányzati képviselőkkel, városüzemeltetéssel és -fejlesztéssel foglalkozó cégekkel, illetve szakemberekkel olyan technológiákat ismertessenek meg, amelyek az innováció és az energiaakarékosság jegyében élhetőbbé, zöldebbé és fenntarthatóbbá teszik a nagyvárosok és kisebb települések hétköznapjait. A nívós eseményt a Cseh Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, a CzechTrade budapesti irodája, a Brnói Regionális Iparkamara, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és az Óbudai Egyetem együttes szervezésében tartották és az innovatív technológiákat bemutató kiállító standokon, valamint az olyan témákat érintő szakmai előadásokon túl, mint a fenntartható városüzemeltetést és fejlesztést érintő aktuális technológiai trendek, az innovatív cseh, magyar és más regionális smart city szolgáltatások. Ezen túl az eseményt látogató vállalkozóknak a B2B megbeszélések lehetőségét is biztosították a szervezők. 

 

A rendezvény megálmodói külön figyelmet szenteltek annak a ténynek is, hogy a kis településeknek, falvaknak jelentősen eltérő igényeik, problémák és vízióik vannak, mint a nyüzsgő, több tízezres lakosú városoknak. Éppen ezért az eseményen szóban forgó és bemutatott megoldások bármilyen adottsággal bíró település számára nyújtanak rövid és hosszú távú, a fenntartható és jövőbe mutató fejlődéséhez elengedhetetlen okos megoldásokat.

 

A fórumon társaságunkat Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója képviselte, aki szakmai előadásában elmondta: „Napjainkban a különböző új technológiák rohamtempóban fejlődnek. A városok tekintetében is számos technológiai újítás fog kapaszkodóként szolgálni a versenyképességének növelésében. Az újítások lehetővé teszik a hatékonyabb energiahasználatot, az elektronikus adatok továbbítását, kezelését és feldolgozását, az élet és lakókörülmények javítását. Ezek a technológiák a városokat egy megosztás (share) alapú, okosabb (smart) és körkörös (circular) városok irányába tudják elmozdítani, ezáltal szolgálva az ott lakók kényelmesebb és hatékonyabb életét, valamint a városok környezetileg fenntarthatóbb üzemeltetését.” 

 

A rendezvényen az Enterprise Europe Network  - ami az Európai Bizottság üzletfejlesztési hálózata az európai kkv-k nemzetközi növekedésének ösztönzéséhez - támogatásával a résztvevők mintegy 50 nemzetközi partnerrel, közel 100 üzleti tárgyalást bonyolítottak le. 

Esemény

Kiállítás

2023. május 26.

További hírek