Európai Regionális Fejlesztési Alap

Magyar cégek a Brit-szigeteken – Dublinban és Londonban az okos városok víziója kapta a főszerepet

Esemény

Hír

2024. június 21.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség 2024. május 28-án ismét megrendezte a London-Dublin Smart City Road Show-t. A 16 magyar cég részvételével szervezett üzleti delegációs út Magyarország londoni és dublini nagykövetségével közösen, a Hungarian-British Business Alliance (HBBA), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Digitális Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szakmai támogatásával valósult meg.

 

A road show első programelemeként a magyar delegáció a brit fővárosba érkezett, ahol a londoni magyar nagykövetség egy egész napos szakmai programot szervezett magyar és brit üzletemberek számára smart city és fenntarthatóság témakörben. Az eseményre - melyen brit oldalról több mint 60 cég és szervezet képviselője volt jelen -, 16 magyar cég képviseletében egy 18 főből álló üzletember delegáció utazott ki, jellemzően olyan cégek, melyek a brit piac iránt érdeklődnek, és export vagy befektetési terveiket szeretnék megvalósítani a szigetországban.


 
A magyar résztvevők több szektorból, köztük az IT, a pénzügy, a smart city, vagy éppen az infrastruktúra fejlesztés területéről érkeztek, mindemellett közös jellemzőjük, hogy többnyire korai fázisban lévő, még a külpiacra lépés előtt álló vállalkozások.

 

A magyar külképviselet segítségével megvalósított London Business Trip keretében az üzletembereket egynapos szemináriumon látták vendégül a nagykövetségen, melyhez több kapcsolatépítő program csatlakozott, utóbbiak során ráadásul potenciális brit partnerekkel is találkozhattak a magyar cégek képviselői. A május végi esemény folytatásaként a londoni magyar nagykövetség 2024. október 16-17-én egy brit üzletember delegációt tervez Magyarországra utaztatni, immár harmadik alkalommal 2022 óta.

 

A Londonban sikeresen lezajlott programsorozatot követően május 29-30-án egy 17 fős magyar ICT delegáció érkezett Írországba a London-Dublin Smart City Road Show dublini hivatalos programjára. A dublini magyar nagykövetség „Smart City and TECH Business Networking Evening” névre keresztelt üzleti estet, önkormányzati szakmai programot és külgazdasági konzultációt szervezett a kiérkező magyar ICT-delegáció 12 magyar vállalata, valamint 3 szervezete részére. A delegáció kiutazásában társszervezőként a HEPA, az Enterprise Europe Network Hungary (EEN), a Digitális Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) voltak; az írországi program a „London-Dubin Smart City Road Show” állomásaként került megvalósításra. Nagykövetségi estünkről az ír szakmai sajtó, mint rendkívül sikeres technológiai üzleti eseményről számolt be.

 

A HEPA közreműködésével megvalósult eseménysorozat sikerrel zárult, így a magyar, brit, valamint ír vállalatok lehetőséget kaptak arra, hogy megismerjék egymás tapasztalatait és lehetőségeit a zöld energia és smart city területén.

Esemény

Hír

2024. június 21.

További hírek