Európai Regionális Fejlesztési Alap

Magyar cégek állítanak ki Bakuban

-

Esemény

Kiállítás

2024. október 15.

2024. október 15-én nyílt meg a Negyedik Karabahi Újjáépítési Kiállítás. Az eseményen okos építőipari megoldásokban és tervezésben, energetikában, vasút- és kikötő építésben, wellness termékek gyártásában tapasztalt magyar vállalatok kaptak megjelenési lehetőséget a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség szervezésében megvalósuló nemzeti standon.

 

A 2024. október 15-17. között zajló Negyedik Karabahi Újjáépítési Kiállítás a BakuBuild nemzetközi építőipari szakkiállítás keretein belül valósul meg a BAKU EXPO CENTER területén. A szakmai esemény három napja alatt a magyar kiállító cégeknek lehetőségük nyílik ismételten tárgyalásokat folytatni a Hegyi-karabahi területek újjáépítésének vonatkozásában.
A tavalyi eseményen 23 országból közel 400 cég és szervezet állított ki, s több mint 10 000 látogatót vonzott.

 

A HEPA az elmúlt három évi megjelenés alkalmával szerzett tapasztalataira építve idén a következő nyolc hazai vállalkozás számára biztosít személyes bemutatkozási lehetőséget:  
GANZ Danubius Watercraft and Crane Kft., V-Híd Zrt., Ívcsarnok Kft., Energia Unió Fejlesztő és Gyártó Zártkörűen Működő Részvénytáraság, 3B Hungaria Kft., MVM EGI Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Wellis Magyarország Zrt., Elektro-Kamleithner Kft.

 

A szervező kaukázusi ország egyre fontosabb exportpiac a magyar termékek számára. Azerbajdzsán és Magyarország kétoldalú kereskedelmi kapcsolatai folyamatosan bővülnek, a kereskedelmi forgalom a tavalyi évben 120 millió eurós rekordot döntött. 


A magyar cégek azerbajdzsáni tevékenységét a HEPA a külgazdasági attasé hálózattal együttműködve támogatja. A két ország közötti gazdasági kapcsolatokat segíti, hogy Magyarország megfigyelő tagja, Azerbajdzsán pedig rendes tagja a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ), a közép-ázsiai térséget érintő kormányzati törekvésekkel összhangban pedig a HEPA minél szélesebb körű együttműködést kíván kialakítani a TÁSZ tagországaival.
A hazai vállalatok azerbajdzsáni piaci megjelenését, vagy a már meglévő érdekeltségeik bővítését a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség piackutatással, üzleti tanácsadással és exportorientált képzésekkel támogatja.

 

Kiállítóinknak sikeres tárgyalásokat kívánunk!

Esemény

Kiállítás

2024. október 15.

További hírek