Európai Regionális Fejlesztési Alap

Magyar cégek külföldön: Smart City Expo és B2B találkozók Spanyolországban

A kiállítás mellett 12 magyar KKV vett részt az EEN által szervezett B2B találkozón.

Esemény

EEN

2023. november 20.

2023. november 6-10. között üzleti delegáció keretén belül vett részt B2B rendezvényeken 15 magyar cég: A BLOCK (AviBike), Interticket, Gamax, NaBi (General Mechatronics), DruIT, Platio Solar, Kuube, Urban Institute, Intermap, Smart Lynx, Surviot, Urbanique (Emprovia), Ventura, Silveria, EPS Global. 

Az események Magyarország madridi nagykövetsége, barcelonai főkonzulátusa, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az Enterprise Europe Network (EEN) szervezésében zajlottak. A cégek a Barcelona Smart City Expo rendezvényen kiállítóként is részt vettek.


A szakmai út első napján a Foment de Treball vállalkozói szövetség adott otthont annak az üzleti látogatásnak, ahol magyar cégek mutatták be termékeiket és szolgáltatásaikat, ezt követően a barcelonai főkonzulátus szervezésében üzleti fórumra került sor Taróczy Balázs főkonzul részvételével.


A következő három napon a Smart City Expo kiemelt eseményként szolgált a magyar résztvevőknek. A Taipei Computer Association delegációjával szervezett találkozón a magyar cégek közös standján lehetőség nyílt tajvani kapcsolatok kialakítására. A cégek továbbá találkozhattak a Barcelonai Önkormányzat technológiai vezetőjével, Michael Donaldsonnal, akivel egyeztettek a helyi fejlesztési tervekkel kapcsolatban. 


A kiállítás mellett 12 magyar KKV vett részt az EEN által szervezett B2B találkozón, ahol a nagyvárosi önkormányzatoknak lehetőségük volt személyesen egyeztetni az okosváros fejlesztési programokért felelős képviselőkkel.


A Smart City Expo után a Madridi Kereskedelmi és Iparkamara, Magyarország madridi nagykövetsége és az Enterprise Europe Network madridi irodája szervezésében üzleti fórum és B2B találkozók várták a magyar vállalkozásokat. A cél a madridi és budapesti okosváros fejlesztésekkel kapcsolatos tapasztalatok és tudás megosztása volt, valamint szó esett az üzleti kapcsolatok és együttműködési lehetőségek kialakításáról az IKT-szektor magyar üzleti delegációja és a résztvevő spanyol vállalatok között. 

Esemény

EEN

2023. november 20.

További hírek