Európai Regionális Fejlesztési Alap

Magyar közösségi standdal és nyolc kiállítóval debütált a HEPA az IFE London kiállításon

Hír

Kiállítás

2024. március 28.

Először jelent meg a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az Egyesült Királyságban megszervezett IFE London (International Food & Drink Event) szakmai kiállításon.  A több mint 40 éves múlttal büszkélkedő rendezvény egyben a legnagyobb és legsikeresebb termékbeszerzési platform a szigetországban, ahol képviseltetik magukat a kiskereskedelmi, nagykereskedelmi, forgalmazási, élelmiszer-szolgáltatási, valamint import-export szektor legnagyobb szereplői is. 

Az esemény méreteit jól mutatja, hogy a 2023-as kiállítás több mint 27 ezer látogatót vonzott, akiknek 83 százaléka potenciális vásárlóerővel is rendelkezett. A 2024-es kiállítás szintén jelentős méretekkel büszkélkedhetett. A 2024. március 25-27. között megrendezett expón több mint 100 országból 1500 élelmiszer- és italipari kiállító várta az érdeklődőket. 


Magyarországot az IFE London szakmai kiállítások történetében először a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség saját magyar közösségi standdal képviselte, amelyen nyolc magyar vállalkozás jutott megjelenési lehetőséghez. A HEPA 72 négyzetméternyi egybefüggő területen biztosított kiállítási lehetőséget az élelmiszeripar területén tevékenykedő magyar cégeknek. A kiállítás alatt a HEPA helyszínen tartózkodó munkatársai is megbeszéléseket folytattak a résztvevő külföldi beszerzőkkel és nagykereskedőkkel, hogy felajánlják a HEPA szolgáltatásait a magyar gyártókkal való összeköttetésre. 


A közösségi magyar standon megjelenő magyar vállalkozások közül három cég édességekkel, két cég konzervipari termékekkel, egy cég magvakkal, illetve snack termékekkel érkezett a vásárra. További egy vállalkozás hidegen sajtolt olajokat, gluténmentes liszteket és gourmet krémeket, egy másik társaság pedig bárányhús termékeket mutatott be a rendezvényen.


A HEPA által biztosított magyar stand kiváló lehetőséget nyújtott a kiállítóknak új, potenciális partnerek megismeréséhez és a brit piacra lépéshez, azon kiállítók pedig, amelyek már jelen vannak a piacon, az eseményen elmélyíthették a meglévő kapcsolataikat, és szélesíthették a vevőkörüket. 


Az IFE London expón a magyar cégek megjelenését Magyar Enikő, Magyarország Londonba delegált agrárattaséja is segítette azáltal, hogy több beszerzőt és nagykereskedést is meghívott a magyar közösségi standhoz. 

 

Hír

Kiállítás

2024. március 28.

További hírek