Európai Regionális Fejlesztési Alap

Megnyílt az idei CIFIT

Magyarország a Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár díszvendége

Esemény

Kiállítás

2024. szeptember 8.

Ma délelőtt hivatalosan is megnyílt a 24. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár (CIFIT- China International Fair for Investment and Trade) a dél-kínai Fujian tartomány Hsziamen városában, ahol Magyarország, mint kiemelt díszvendég jelenik meg. Az eseményen részt vesz Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, Bihari Katalin, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára és Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója is. A CIFIT minden évben bemutatja a világ újításait és összehozza a világ innovatív vállalatait, változatos lehetőségeket biztosítva a külföldi cégek, így a magyar vállalkozások számára is ahhoz, hogy elmélyítsék a kínai piacon fenntartott jelenlétüket, vagy újonnan belépjenek a kínai piacra.

 

A szeptember 11-ig tartó négynapos eseményen részt vesz a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is, reprezentálva országunkat a nemzeti pavilon egységes koncepciójának keretében. A magyar stand megnyitóján a kínai fél részéről Wang Yongli, Fujian tartomány alkormányzója, Huang Xiaozhu, Xiamen város alpolgármestere és Wang Jinsong, a kínai Kereskedelmi Minisztérium európai ügyekért felelős főigazgató-helyettese személyesen is részt vett. A 450 négyzetméter alapterületű magyar kiállítási teret úgy alakították ki, hogy az felhívja az ott megjelent befektetők figyelmét és elősegítse a magas szintű kereskedelemfejlesztési és befektetésösztönzési tárgyalások lefolytatását.

 

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 20-20 négyzetméternyi, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) pedig, 60 négyzetméternyi kiállítási területen várja a szakmai látogatókat. Az Agrármarketing Centrum (AMC) 60 négyzetméteres látványkonyhája friss ételekkel várja a látogatókat, hogy bemutathassa a magyar konyha színes ízvilágát, illetve a Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) 50 négyzetméteres alapterületű borbárral és kiemelt minőségű magyar borok választékával jelenik meg a rendezvényen. A nemzeti standon bemutatkozik a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF), valamint a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) is.

 

A CIFIT remek lehetőséget biztosít a megjelent magyar cégek számára, hogy felkeltsék a befektetők figyelmét és bemutassanak olyan attrakciókat, mint az interaktív Smart Wall térkép, amely az autóalkatrész beszállítók világát tárja a látogatók elé, míg a MagicWall installációja Magyarország sokszínűségét és gazdagságát hivatott bemutatni.

 

Különös figyelmet érdemel a debreceni INPARK-CATL csarnok bemutatása, amelyet VR szemüveggel is megtekinthetnek, valamint egy makett formájában is megcsodálhatnak a vásárra érkezők.

 

Az okoskereszteződés VR installáció betekintést nyújt a jövő közlekedésébe, a Kuube prémium napelemes okospadja pedig Magyarország fenntartható városi környezet és a technológia iránti elkötelezettségét tükrözi.

 

Az AMC látványkonyhája és az MBÜ borbárja gasztronómiai programokat szervez, ezen felül sportbemutató programok során Bánhegyi Adrienn (ugrókötelező) és Szász Kitti (freestyle labdarúgó) tart bemutatót a látogatóknak. A magyar kiállítói stand továbbá befektetésösztönzés, Magyarország exportösztönző tevékenysége, kínai export fókuszú ágazatok témában indított szakmai programokkal, agrár és innováció fókuszú tematikus üzleti fórumokkal várja a látogatókat. Az esemény kiváló lehetőséget biztosít a magyar vállalkozások számára, hogy bemutassák innovatív termékeiket a nemzetközi jelentőségű esemény résztvevőinek, és elősegítheti a magyar exportőrök partnerkeresését, illetve meglévő üzleti kapcsolatainak megerősítését, ápolását.

Esemény

Kiállítás

2024. szeptember 8.

További hírek