Európai Regionális Fejlesztési Alap

Mi a sikeres részvétel kulcsa az EU energiahatékonysági pályázatain vagy a vevők ESG értékelésén?

Esemény

EEN

2024. március 22.

2024. március 14-én dekarbonizáció, karbonlábnyom és energiahatákonyság témában tartott workshop-ot az Enterprise Europe Network (EEN) aktuális és potenciális ügyfelei számára a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség székházában. Az eseményt a HEPA képviseletében Holly Sára nyitotta meg.

 

Az EEN Üzleti Klub rendezvénysorozatának keretében a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése, nemzetközi kapcsolatrendszerük bővítése érdekében először az EEN vezető tanácsadója, Horváth Zsolt tartott rövid tájékoztatót az EENergy pályázatról. Ennek a pályázatnak a célja európai kis- és középvállalatok energiahatékonysági fejlesztésének támogatása 100 százalékos intenzitással. Az EEN tanácsadói vállalják, hogy segítséget nyújtanak a pályázati folyamat minden lépésénél.

 

Ezt követően került sor a workshop fő előadására, melyet a 25 éves vállalati fenntarthatósági és ESG tapasztalattal bíró szakértő, Fertetics Mandy, az Alternate ügyvezetője tartott. Az előadó konkrét gyakorlatok és példák bemutatásán keresztül ismertette azokat a környezetvédelmi, társadalmi és üzleti etikai elvárásokat, amiknek már a közeljövőben meg kell felelnie minden európai vállalkozásnak.

 

Fertetics Mandy a kis- és középvállalatok fenntarthatósági stratégiáinak kialakításához szükséges szemléletmódról, az arra ösztönző és azt keretező nemzetközi szerződésekről, irányelvekről, törvényei szabályozásokról, valamint jelentéstételi kötelezettségekről számolt be. Mindezek ismerete szükséges ahhoz, hogy a KKV-k sikeresen építsék be fő tevékenységükbe az energiahatékonysági és dekarbonizációs szempontokat, hogy fejlődésükhöz igénybe tudjanak venni a fenntarthatóságra ösztönző zöld banki hiteleket és más finanszírozási formákat, illetve sikeresen tudjanak pályázni EU-s forrásokra.

 

Az eseményen részt vett vállalkozások megosztották jó gyakorlataikat, aggodalmaikat és választ kaptak a fenntarthatósági stratégiaalkotással, illetve a konkrét pályázatokkal kapcsolatos kérdéseikre is.

 

 

Az Exportakadémia áprilisban megrendezésre kerülő 2 napos képzésén ismét szó lesz a vállalati fenntarthatóságról, és az ESG-ről.

A képzés előadója és a kerekasztal-beszélgetés moderátora, Fertetics Mandy. 

További információk a képzésről

 

Esemény

EEN

2024. március 22.

További hírek