Európai Regionális Fejlesztési Alap

Montenegrói Magyar Gyártói Napok 2023, Herceg Novi

Montenegrói Magyar Gyártói Napok 2023, Herceg Novi

Esemény

Hír

Kiállítás

2023. március 29.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA montenegrói partnerirodájának közös szervezésében rendeztek magyar gyártói napokat 2023. március 28-29-én Montenegró egyik turisztikai központjában, Herceg Noviban.

 

A ma záruló eseményen 7 magyar élelmiszeripari gyártó cég termékbemutatóval és kóstolóval egybekötött B2B találkozók keretében debütált a montenegrói kereskedők és vendéglátók részére olyan termékekkel, mint a különböző magas minőségű hazai borok, libamáj, őrölt paprika, péksütemények, csokoládék, különböző kekszek-krékerek. Montenegró gazdaságában kiemelt szerepet játszik a turizmus, az odalátogató magyarok száma pedig évről évre nő. Az egyre intenzívebb jelenlétünk, kulturális összefonódásaink révén a turizmusra épülő montenegrói vendéglátás kiváló felvevőpiaca lehet a minőségi magyar élelmiszereknek.

 

Az eseményen részt vett Jenei Gábor, a HEPA vezérigazgató-helyettese, Négyesi József, Magyarország montenegrói rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint a montenegrói élelmiszer-kiskereskedelmi lánc 80 százalékát lefedő két zászlóvivő üzletlánc felsővezetői is, akik nagy érdeklődést mutattak a magyar termékek iránt.

Esemény

Hír

Kiállítás

2023. március 29.

További hírek