Európai Regionális Fejlesztési Alap

Nagy sikerrel zárult a kétnapos Kanada Napok online rendezvénysorozat

Esemény

EEN

2021. május 27.

2021. május 25-26-án került megrendezésre a Kanada Napok elnevezésű online információs eseménysorozat a HEPA és a HEPA Kanadai Partnerirodájának rendezvénye, amely Magyarország Torontói Főkonzulátusa, Ottawai Nagykövetsége, Vancouveri Alkonzulátusa, valamint az Enterprise Europe Network társszervezésében valósult meg.

 

A kétnapos rendezvényre 103 hazai vállalkozás regisztrált, akik megismerhették az exporttevékenységüket támogató hálózatot, valamint a kanadai gazdaságpolitikai környezet legfontosabb jellemzőit és trendjeit.

 

A résztvevőket Joó István, az export növeléséért felelős helyettes államtitkár, Dr. Vass-Salazar Mária Magyarország ottawai nagykövete, Dr. Szabó Kristóf, a HEPA vezérigazgatója és Balla Sándor, a HEPA kanadai partnerirodájának ügyvezető igazgatója köszöntötték. Ezt követően Simon Gábor, ottawai, Igaz Máté Árpád, torontói és Molnár Mónika vancouveri külgazdasági attasék mutatták be a kanadai makrokörnyezetet.

 

A COVID-helyzet következtében kialakult szállítmányozási nehézségekről és a Kanadába történő szállítmányozás legfontosabb tudnivalóiról Póti Miklós, a HOPI Hungária Logisztika Kft. tengeri szállítmányozási vezetője tartott előadást. Három kanadai gazdaságfejlesztési szervezet - a Montreal International, a Toronto Global és az EUCCAN in Canada West - szakértői ismertették az illetőségük alá tartozó kanadai régiók üzleti sajátosságait és a magyar vállalatok számára elérhető befektetési lehetőségeket.

 

A második nap előadásai gyakorlati tapasztalatokkal gazdagították az érdeklődő közönséget.

 

Libaiová Mária és Csutora Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség kanadai relációért felelős szakértői bemutatták, mi a titka és alapja, hogy egy vállalat sikeres exportőrré váljon. Holly Sára, az Enterprise Europe Network irodavezetője áttekintést adott arról, hogy szervezetük milyen sokrétű támogatást képes nyújtani a külpiaci nyitást fontolgató - vagy már a külpiacon jelenlévő - vállalatok számára. A külgazdasági attasék ismertették a kanadai egészségügyi, IT, élelmiszeripari és borászati szektorok sajátosságait, megosztották gondolataikat a kanadai üzletkötésről, az üzleti világ sajátosságairól és a Magyarországról Kanadába történő exportálási folyamat alappilléreiről. Joseph Safian, a HEPA Kanadai Partnerirodájának élelmiszeripar ágazati igazgatója pedig bemutatta az ország borászati sajátosságait és tudnivalóit.

 

A rendezvény zárásaként sikeres külpiaci tapasztalattal rendelkező partnercégek, mint a Femtonics Kft., az ImportRus Ltd., a Nobilis Első Hazai Zrt., és a Primus Ásványvizet bemutató Bonaventura Gold Kft. osztották meg kanadai sikertörténeteiket és tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

 

Esemény

EEN

2021. május 27.

További hírek