Európai Regionális Fejlesztési Alap

Rendkívüli magyar sikerrel indult el a 14. InnoTrans kiállítás Berlinben

A hazai vasútépítést megreformáló együttműködési megállapodás született a HEPA közreműködésével megvalósított nemzeti standon.

Esemény

Kiállítás

Együttműködés

2024. szeptember 26.

Immár tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre 2024. szeptember 24-27. között, Berlinben az InnoTrans kiállítás, amely, a vasútipar és közlekedéstechnika globális léptékben is kiemelkedő jelentőségű eseménye. Szakmai jelentőségét kiválóan érzékelteti, hogy a vásár idejére a Messe Berlin kiállítási komplexum mind a 42 terme megtelik az iparág képviselőivel és érdeklődők tömegével.

 

A 2500-nál is több kiállítót és a korábbi évek tapasztalatai alapján rendre 130.000 fő fölötti látogatót vonzó esemény öt fő kiállítási szegmense a vasúti infrastruktúra, a tömegközlekedés, a vasúti technika, a jármű enteriőr, és az alagútépítés.

 

Az InnoTrans 2024 kiállításon Magyarország önállóan, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével megvalósult magyar nemzeti standdal képviselteti magát, melyen a HEPA szervezésében a V-híd Zrt., a TelcoTrend Consulting Kft., az IT.DOT Kft., az HC Linear Kft., a Ganz Danubius Watercraft and Crane Kft., a Bálind Kft., és az ANRO GRAVITAS Kft. is jelen van kiállítóként.

 

A különböző innovációk bemutatása, szakmai rendezvények sora, és B2B megbeszélések mind hozzájárulnak a kiállítás egyedi miliőjéhez, mely kiváló platformként szolgál a magyar cégek nemzetközi üzleti ambícióinak megvalósításához. Ezen lehetőségek tárházát szemlélteti a legnagyobb hazai vasútépítő cégcsoport a V-híd Zrt. 2024. szeptember 25-én, a fenntarthatóság és költséghatékonyság jegyében kötött megállapodása is, melynek alapján a cég a Budapesti Műszaki Egyetemmel (BME), mint Magyarország vezető építőmérnöki képzőhelyével és Európa legnagyobb vasútépítő-gépgyártó cégével, a Plasser & Theurer vállalattal közösen vág bele vasúti pályák állapotfelmérésébe és az adatfeldolgozás automatizálásába. Mindez kiemelt része az együttműködés alapján elinduló számos kutatási projektnek, amelyeket a felek közösen valósítanak meg, és amelyek az innováció előmozdítását, a fenntarthatóság és hatékonyság növelését, valamint a vasúti pályák környezetének digitalizálását és optimalizálását célozzák. A kutatási projektek emellett kiváló lehetőséget biztosítanak a BME Építőmérnöki Karán tanuló hallgatók részére, hogy első kézből ismerjék meg a legmodernebb technológiákat, és valós projektek keretében szerezzenek tapasztalatot azok alkalmazásában.

 

Az együttműködési megállapodás kapcsán Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott:

 

„Ez az együttműködés lehetőség arra, hogy a hazai vasútépítés technológiai fejlesztései új szintre lépjenek. A célunk, hogy a jövő vasútvonalait olyan megoldásokkal építsük, amelyek a fenntarthatóságot és a hatékonyságot helyezik előtérbe.”

 

Az együttműködési megállapodás aláírására a HEPA közreműködésével megvalósult magyar nemzeti standon került sor.

Esemény

Kiállítás

Együttműködés

2024. szeptember 26.

További hírek