Európai Regionális Fejlesztési Alap

Segítjük az agrárgazdaságot és az élelmiszeripart – együttműködési megállapodás az Agrármarketing Centrummal

Esemény

Együttműködés

2023. március 8.

2023. március 8-án, Jenei Gábor, a HEPA vezérigazgató-helyettese és Ondré Péter, az AMC Agrármarketing Centrum ügyvezetője együttműködési megállapodást írtak alá a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség székházában.

 

A megállapodás értelmében, kihasználva az agrár- és élelmiszeripari, valamint a relációs partnerirodák szakmai információit az AMC számára a HEPA közös megjelenést biztosít a 2023-ban megrendezendő olyan szakmai eseményeken, mint a májusi milánói TUTTOFOOD Expo, a torontói SIAL Canada élelmiszeripari kiállítás, a bangkoki Thaifex Anuga Asia és a kairói Food Africa Expo.

 

A közös megjelenésen túl az eseményeken bemutatásra kerül az AMC által létrehozott online kereskedelmi platform, a Hungarian Food Business Program, amely a magyar termékek minél szélesebb körű, nemzetközi színtéren való megjelenését segíti elő. A felek továbbá megállapodtak abban is, hogy a partnerség összehangolása érdekében rendszeres, szakmai egyeztetéseket folytatnak.

 

Az együttműködési megállapodás egy újabb mérföldkövet jelenthet a hazai agrár- és élelmiszeripari szektorban jelenlévő vállalkozások számára, hiszen a HEPA közreműködésével az ágazatban érintett cégek újabb potenciális piacokat tárhatnak fel. A külföldi kiállításokon, szakmai találkozókon való részvétellel a hazai kis- és középvállalkozók népszerűsíteni tudják termékeiket, gyümölcsöző üzleti kapcsolatokat építhetnek ki - többek között - a feltörekvő, harmadik országbeli gazdasági szereplőkkel.

Esemény

Együttműködés

2023. március 8.

További hírek