Európai Regionális Fejlesztési Alap

Sikeresen zajlott le az idei első Knowledge to Money Club nap

Esemény

EEN

2023. február 20.

 

2023. február 15-án került sor a HEPA székházában az idei első Knowledge to Money Club napra.

 

A Knowledge to Money Club egy non-profit kezdeményezés, melyet üzleti coachok kezdeményeztek, és évi 3-4 alkalommal klubnapot tartanak. A rendezvénynek 2016 óta társszervezője az Enterprise Europe Network.

 

A rendezvény kiemelten a KKV-k innovatív fejlesztéseit finanszírozó Horizont Európa program keretében meghirdetett EIC Accelerator felhívásra szóló pályázat elkészítéséhez nyújtott segítséget.

 

Az előadások keretében jól hasznosítható információk hangzottak el az EIC Accelerator program aktualitásairól és eredményeiről, valamint a teljes pályázati folyamat fázisairól.

 

A Kinepict Health orvostechnikai eszközfejlesztő start-up cég ügyvezetője – aki jelenleg az HEPA Enterprise Europe Network követe - a befektetésekkel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel, melyekkel a projekt megvalósítása során szembesültek.

A cég 2020-ban közvetlen uniós forrást nyert az EIC Accelerator pályázaton, azonban az EIC Alap befektetései még nem minden EIC Accelerator projekt esetében valósultak meg, így még a Kinepict Kft-vel sem zárultak le a befektetési tárgyalások.  

 

A Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének (THBE) képviselője az impact befektetések helyzetéről, és a gazdaságban betöltött szerepéről adott tájékoztatást. Az egyesület egy olyan befektetői közösség, mely elkötelezett arra, hogy a befektetés tervezett és mérhető társadalmi hasznot hajtson.

 

A résztvevők megismerhették a Green Brother, a témához közvetlen kapcsolódó szolgáltatásait, az Urbaniqe képviselője pedig saját cége példáján mutatta be „társadalmi hasznosságú” innovatív projektjük - az okostelefonra fejlesztett digitális flottamenedzsment asszisztens – tőkebevonási és finanszírozási tapasztalatait.

 

Az eseményen 40 fő vett részt 34 cég képviseletében.

Esemény

EEN

2023. február 20.

További hírek