Európai Regionális Fejlesztési Alap

THAIFEX – Anuga Asia 2023, Bangkok

Esemény

Kiállítás

2023. május 23.

Kezdetét vette az idei THAIFEX Expo, Ázsia egyik legjelentősebb nemzetközi élelmiszer és ital árubemutatója. A THAIFEX kulcsfontosságú kapcsolatépítője és belépési pontja az ázsiai piacnak, valamint elérést biztosít a vezető és feltörekvő helyi vállalatokhoz az élelmiszer- és italgyártás, az élelmiszer-technológia, a HoReCa, a kiskereskedelem, a nagykereskedelem és a franchise szektorokban.  Az eseménynek 2022-ben több mint 1600 kiállítója és mintegy 51 ezer látogatója volt. 

 

Idén a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség 42 négyzetméteres közösségi standdal vesz részt a kiállításon. Nemzeti standunknál öt magyar élelmiszeripari cég (Mirelit-Mirsa Zrt., Pannon-Tokaj Kft., Snackgarden Kft., Hódi Paprika Kft., Impexon Hungary Kft.) és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete mutatkozik be.  

 

A kiállítás kísérőrendezvényeként Magyarország Bangkoki Nagykövetsége és a HEPA közös szervezésében a tegnapi napon gasztronómiai bemutatóra került sor a PIM Food Academy-n, a thaiföldi CP csoport gasztronómiai iskolájában. Az eseményre a helyszínt biztosító CP csoport képviselői mellett thai élelmiszerimportőrök és forgalmazók kaptak meghívást. A rendezvényen Thür Ádám, a debreceni Ikon étterem séfje látványfőzés keretében magyar élelmiszeripari alapanyagok felhasználási lehetőségeit mutatta be. A bemutatón kívül főzőversenyre is sor került, ahol a meghívott helyi celebritások 4x2 fős csapatokban mérték össze tudásukat a hagyományos magyar paprikás csirke elkészítésében. A győztesnek járó díjat a HEPA szakmai csapata biztosította. A standlátogatáson túl az esemény nyitónapján sincs hiány a kreativitásból, ugyanis Thür Ádám ma főzőtanfolyammal folytatja a magyar alapanyagok népszerűsítését. 

 

A rangos helyszínen történő megjelenés hosszútávon erősíti a magyar élelmiszerek pozícióját a thaiföldi piacon, tekintse meg a főzőversenyen készült színes fotósorozatunkat!

 

Videó itt

 

Esemény

Kiállítás

2023. május 23.

További hírek