Európai Regionális Fejlesztési Alap

Új üzleti kapocs Magyarország és a Fülöp-szigetek között

Esemény

Együttműködés

2021. május 21.

Május 18-20. között került megrendezésre a „LINK The gateway for your business between Hungary and the Philippines” online üzleti fórum. Az eseményre a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, Magyarország Manilai Nagykövetsége, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség, a Philippine Board of Investments és a Philippine International Trading Corporation együttműködésében került sor, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Philippine Department of Trade and Industry védnöksége alatt.

 

Az üzleti fórum célja Magyarország és a Fülöp-szigetek közti, potenciálisan gazdaságösztönző és erősítő üzleti lehetőségek bemutatása a két ország vállalatai között.

 

Május 18-án, a három napos esemény első napján a fókusz a két ország közti kereskedelmi kapcsolatok fejlesztési lehetőségein volt. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség részéről Dr. Szabó Kristóf vezérigazgató, a HEPA partnerszervezete, a Philippine International Trading Corporation részéről pedig Dave M. Almarinez elnök úr mutatta be Magyarország és az ázsiai szigetállam közti üzleti fejlődési lehetőségeket. A két szervezet között az esemény során együttműködési szándéknyilatkozat is aláírásra került, majd Fülöp-szigeteki projektekben érdekelt magyar cégek mutatták be aktuális projektjeiket.

 

Az üzleti fórum második napján magyar oldalról az EXIM Bank és a hazai befektetéseket ösztönző szervezet, a HIPA Magyar Befektetési Ügynökség, Fülöp-szigeteki oldalról pedig a Philippine Board of Investment vázolták fel a kétoldalú befektetési lehetőségeket.

 

Május 20-án, az esemény zárónapján a hazai cégek közvetlen tárgyalásokat folytathattak Fülöp-szigeteki potenciális partnerekkel a HEPA által biztosított online B2B platformon keresztül.

Esemény

Együttműködés

2021. május 21.

További hírek