Európai Regionális Fejlesztési Alap

Együttműködési megállapodás a magyar cégek szerb beruházásaiban való segítségnyújtásról

Hír

2020. október 19.

2020. október 16-án a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség delegációja a Szerb Köztársaságban folytatott tárgyalást partnerével, a Szerb Fejlesztési Ügynökséggel (Development Agency of Serbia), melynek keretében kibővítésre került a két ügynökség közötti együttműködés.

 

A megállapodást a HEPA képviseletében dr. Szabó Kristóf vezérigazgató, szerb oldalról pedig Radoš Gazdić ügyvezető igazgató írta alá. Az együttműködési megállapodás értelmében megerősítésre került a két vállalkozásfejlesztési intézmény kapcsolata és megegyezés született a magyar cégek szerb beruházásaiban való közös segítségnyújtásról. Az eseményen részt vettek a HEPA és RAS képviselői mellett  Magyarország szerbiai nagykövetének munkatársai, valamint a HEPA belgrádi partnerirodájának vezetője, Nemanja Milutinović.

 

A Szerbiai Fejlesztési Ügynökség egy olyan kormányzati szervezet, amelynek dedikált feladata a közvetlen befektetések megkönnyítése és végrehajtása, az exporttevékenység előmozdítása és növelése, a szerb gazdaság versenyképességének, hírnevének, valamint a Szerb Köztársaság gazdasági és regionális fejlődésének támogatása.

Hír

2020. október 19.

További hírek