Európai Regionális Fejlesztési Alap

Támogatás kezdő és haladó exportőröknek

Hír

2021. október 6.

A GINOP-1.3.7-19 kódszámú, Fit for Export pályázat a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség gondozásában valósul meg 2021 október és 2022 december közötti időszakban. A program célja a hazai kkv-k felkészítése a külpiacokon való megjelenésre.

 

A pályázati előregisztráció során valamennyi érdeklődő exportérettségi felmérésben részesül. A felmérés 5 dimenzió mentén vizsgálja a vállalkozásokat. Az adatok kiértékelése után a cégvezetők átfogó képet kapnak az exportképesség szempontjából fontos erősségekről, az esetlegesen fejlesztésre szoruló területekről.

 

A pályázók exportérettségi besorolásuk alapján a különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe, melyek mindegyike a külpiaci sikeres megjelenéshez járul hozzá. A pandémia okozta, átalakult kereskedelmi folyamatokra tekintettel, a HEPA rendkívül gyorsan reagált és iHEPA néven online igénybe vehető szolgáltatáscsomagot dolgozott ki.

 

A felkészülés alapja a naprakész ismeretek átadása. A Fit for Export projekt során a kedvezményezettek e-learning tananyagokon keresztül sajátíthatják el az alapvető ismeretek az e-kereskedelemről és online hirdetési eszközökről. Az online képzések során a trénerek a költséghatékonyságuk miatt népszerű internetes marketing eszközöket, a közösségi médiában alkalmazható technikákat mutatják be. A személyes jelenlét mellett megvalósuló gyakorlati workshop a rövid, lényegre törő, célzott információ átadási módszerekhez (pitchelés technikája) nyújt gyakorlati ismereteket.

 

Valamennyi piacon való megjelenés záloga a megfelelő kapcsolatrendszer kialakítása. A Fit for Export projektben résztvevőknek számos eszköz áll rendelkezésére a külpiacokon új üzleti partnereket megismerésére, üzleti tárgyalások kezdeményezésére.

 

• Az Online Kiállítói Térben (OKT) való megjelenés egy új csatorna a külpiacokon való bemutatkozásra. A portál nemzetközi promóciójáról a HEPA gondoskodik. Az OKT nem csupán egy digitális iparági jegyzék. A látogatók virtuálisan bejárhatják a kiállítói standokat, megtekinthetik a kiállítók bemutatkozó videóit és egyéb marketing anyagait megbeszéléseket kezdeményezhetnek videóhívás formájában. Az állandó virtuális kiállítást, időszakos tematikus kiállítások színesítik a potenciális vevőkör célzott elérése érdekében. A hangsúlyos országimázs építés a portálon a hazai termékek, szolgáltatások pozitív megítélését szolgálja.

• Az iparágak szerint szervezett külpiaci roadshow-k, hagyományosan nagy népszerűségnek örvendenek. A Fit for Export projektben a roadshow-k az online térben valósulnak meg. A tárgyalófelek megbeszéléseiket előre egyeztetik, így felkészülten érkeznek a tárgyalásra. Amennyiben egy vállalkozás egy régióban új piaci kapcsolatokat keres, akár egy nap leforgása alatt, számos új kapcsolattal gazdagodhat.

• A pandémia nagyban átalakította az üzleti utazási szokásokat. Számos piaci szereplő az utazás helyett egyre inkább előnyben részesíti az online bemutatkozási lehetőségeket. Számukra a projekt streaming szolgáltatást biztosít. A vállalkozásnak így lehetősége nyílik saját telephelyéről virtuálisan megjelenni egy külpiaci rendezvényen, professzionális technikai támogatás mellett, élőközvetítésben bemutatni telephelyét, termelési folyamatait.

 

A projekt célkitűzése legalább 250 hazai kkv részére szolgáltatás nyújtása. A pályázás 2 lépcsőben zajlik. Az előregisztrációs felület már elérhető. A pályázat benyújtására, az előregisztrációs oldalon elvégzett, exportérettségi minősítést követően van lehetőség. A szolgáltatásokat a kedvezményezett vállalkozások 2022 végéig vehetik igénybe.

 

 

Előregisztráció:


https://exporterettseg.hepa.hu/index.php/hu/fitforexport

 

 

További dokumentumok


Exporttámogatási felhívás

GYIK

 

 

Piacra lépés az Egyesült Államokban

 

Az amerikai piacra lépést támogató program a HEPA és a PWC szakmai együttműködésében, a Fit for Export (GINOP-1.3.7-19-2020-00001) program keretein belül, valósul meg.

 

A programban magyar KKV-k kaphatnak támogatást az Egyesült Államok piacán történő megjelenéshez.

 

A sikeres pályázók felkészítése tréningek és coaching formájában történik 2022 tavaszán. A vállalkozások képviselői ezen túlmenően részletes tájékoztatást kapnak a szabályozási és a jogi környezetről, valamint megkapnak minden további információt, mely a sikeres piacra lépéshez szükséges.

 

A felkészítés során legígéretesebbnek ítélt vállalkozások 2022. II. félévében rangos amerikai eseményeken mutatkozhatnak be.

 

A programról bővebben ide kattintva tájékozódhat.

A program ütemezését ide kattintva találhatja.

A jelentkezési lap ide kattintva található.

További információ: hu_ffe_usa@pwc.com

 

Hír

2021. október 6.

További hírek