Európai Regionális Fejlesztési Alap

Együttműködési megállapodást írt alá a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és Bosznia-Hercegovina Befektetés-ösztönzési Ügynöksége

Együttműködés

2024. február 2.

2024. február 1-jén Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) vezérigazgatója és Marko Kubatlija, Bosznia-Hercegovina Befektetés-ösztönzési Ügynökségének (FIPA) vezetője határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást  írt alá Budapesten, a HEPA székházában.  

 

A nyugat-balkáni térség növekvő gazdasági és stratégiai jelentősége miatt kiemelten fontos célrégiója Magyarországnak. A találkozás keretében szignált dokumentum több területen is ígéretes együttműködést irányoz elő: a felek rögzítették, hogy előmozdítják a kölcsönös beruházási együttműködés bővítését és diverzifikálását a gazdasági és társadalmi fejlődés szempontjából fontos területeken, továbbá megállapodtak abban is, hogy kölcsönösen segítik a vállalkozások piacra lépését, valamint ösztönzik és támogatják egymást a beruházás- és üzletfejlesztés területén.

 

A megállapodás aláírását követően Jenei Gábor, a HEPA vezérigazgatója elmondta, hogy a HEPA célja a Nyugat-Balkán gazdaságfejlesztési céljainak és Európai Uniós jogharmonizációjának támogatása, elsősorban az ehhez szakértelemmel és megfelelő üzletfejlesztési elképzelésekkel rendelkező hazai kis- és középvállalatok révén. A HEPA beruházások előkészítését és megvalósítását egyaránt szolgáló támogatási programjai kiterjesztéseként további lehetőségeket kíván feltárni a hazai gazdasági szereplők számára, amelyek ezzel a régió több országában, így Bosznia-Hercegovinában is bővíthetik kapacitásaikat és piaci jelenlétüket.

Együttműködés

2024. február 2.

További hírek