Európai Regionális Fejlesztési Alap

Felavatták az Aktív Kft. szabadkai üzemét

Esemény

2024. május 27.

A HEPA Magyar Exportfejlesztés Ügynökség közel 1 milliárd forint összegben támogatta az Aktív Ipari, Építőipari és Kereskedelmi Kft. azon beruházását, melynek eredményeképp a vállalat immáron Szerbiában is megnyitotta első üzemét. Az Aktív Kft. szerbiai leányvállalatának, az építkezéseknél használatos hajlított vasbetonacéllal foglalkozó új telephelyét és tervezőirodáját Szabadkán avatták fel. Az ötezer négyzetméter alapterületű üzem gyártócsarnokból, raktár- és tárolótérből, az emeleten tervezőirodákból, és szociális-adminisztratív blokkokból áll.  A külgazdasági stratégia tekintetében fontos épületegyüttes átadó ünnepségén részt vett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Nestor Andrea, a HEPA vezérigazgató-helyettese is. 

 

A miniszterhelyettes nyitó beszédében elmondta: „A magyar kormány több ágon támogatja a vajdasági gazdaságfejlesztést, a Prosperitati Alapítványon keresztül folyó támogatások mellett a legfontosabb másik eszköze a magyarországi cégek vajdasági, vagy akár Szerbia más területein megvalósuló beruházásainak direkt támogatása. Ma egy ilyen beruházás átadáson jöttünk össze. Egy magyar vállalat kapott arra magyar adófizetői hozzájárulásból jelentős támogatást, hogy külföldön, tetszőleges helyszínen megvalósítson egy beruházást.” Magyar Levente beszédét azzal zárta, hogy az, hogy egyre több magyar cég Szerbiában ruház be pénzeszközöket a magyar kormány segítségével, minden másnál jobban példázza azt a kiváló kapcsolatot, amit Magyarország és Szerbia kiépített. 


Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, hogy az Aktív Kft. szabadkai térnyerése kiemelkedően fontos, hiszen munkahelyteremtő hatással is bír és nem utolsó sorban erősíti a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat. 

 

Az üzem átadásáról készült helyszíni tudósítást a linkre kattintva nézhetik meg: Üzemet és tervezőirodát avattak Szabadkán (pannonrtv.com)

 

Forrás: PANNON RTV

Esemény

2024. május 27.

További hírek