Európai Regionális Fejlesztési Alap

Külpiaci alapképzést indít a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség

Hír

Képzés

2022. január 27.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség 2022. január 27-től „Külpiaci alapképzés” címmel új, távoktatásban elvégezhető, külpiaci alapismereteket nyújtó képzést indít exportáló és exportot tervező vállalkozások, valamint a szakterület iránt érdeklődő magánszemélyek számára.

 

A Külpiaci alapképzés célja, hogy felhívja a hazai kkv-k figyelmét az exportban rejlő növekedési és innovációs lehetőségekre, megismertesse a vállalkozások döntéshozóit a nemzetközi üzleti tevékenység előnyeivel, valamint hozzájáruljon a hazai export szakember bázis bővítéséhez, naprakész, gyakorlati ismeretek digitális formában való átadásával.

 

A HEPA Exportakadémia Képzési Központja által kifejlesztett Külpiaci alapképzés online formában – 5 modulban, mintegy 20 órányi modulonkénti videós és e-learning tananyagot kínál, ezzel is segítve a hazai kkv szektor szereplőit külpiaci jelenlétük erősítésében, kockázataik csökkentésében, piaci pozícióik bővítésében.

 

A képzés bemutatja az exporthoz kapcsolódó alapfogalmakat, a nemzetközi marketing, márkaépítés és külpiaci értékesítés stratégiáját, a szerződéskötés és külkereskedelmi ügylet folyamatát, valamint az export tevékenység kockázatait csökkentő finanszírozási és biztosítási lehetőségeket.

 

A tananyag az elméleti ismeretek mellett esettanulmányokkal, konkrét cégek példáin keresztül, részletes magyarázatokkal és kiegészítő olvasmányokkal adja át a külpiaci tevékenységhez kapcsolódó tudást.

 

A leckék elfoglalt üzletemberek, szakemberek időbeosztásához alkalmazkodva, 10-12 perces blokkokra bontva érhetőek el, így egy-egy lecke akár egy reggeli kávé mellett is kényelmesen elvégezhető. A képzés során a résztvevő saját ütemében haladhat, elvégzési határidő nincsen. Az egyes modulok végén tesztek segítségével mérheti le a megszerzett tudást, majd annak elvégzéséről igazolást tölthet le. A Külpiaci alapképzés oktatói a HEPA Exportakadémia Szakértői Testületének tagjai, valamint a hazai külkereskedelmi, marketing és finanszírozási szakterület neves, vezető szakemberei.

 

Az oktatóanyagok kidolgozásában többek között a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának oktatói és a Metropolitan Egyetem oktatói és az Eximbank szakértői működtek közre. A kurzus a hazai felsőoktatás hallgatói számára is elérhető.

 

A Külpiaci alapképzés térítésmentes, ide kattintva elérhető.

 

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségről

 

Kormányzati háttérintézményként a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség célja, hogy magas színvonalú szolgáltatásokkal segítse a magyar cégek további exportsikereit, valamint hozzájáruljon Magyarország pozitív nemzetközi megítéléséhez. Küldetése, hogy az Ügynökség gazdaságdiplomáciai és üzleti kapcsolatrendszerének, valamint promóciós szolgáltatásainak segítségével egyre több minőségi magyar termék legyen elérhető a nemzetközi piacokon, és a magyar márkák külföldön is ismertté váljanak.

 

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség exportfejlesztési alapfeladatai keretében kínál külpiaci tevékenységre felkészítő képzéseket, tréningeket, jelenléti, online és e-learning formában az érdeklődő kkv-k számára. Az elmúlt években több mint 5000 vállalkozás végezte el az Exportakadémia külpiaci stratégia építő kurzusait, valamint nemzetközi tárgyalásokat segítő készségfejlesztő tréningjeit. 2021-ben a HEPA képzési portfóliója részben online platformokon, webináriumok, online tréningek és képzések segítségével több, mint 2000 résztvevőhöz jutott el, ezzel is segítve külpiaci pozícióik megőrzését a koronavírus válság idején. A HEPA felnőttképzési törvény hatálya alá eső tevékenységeit felnőttképzési engedély birtokában nyújtja.

 

Hír

Képzés

2022. január 27.

További hírek