Európai Regionális Fejlesztési Alap

Middle East Energy 2023

Esemény

Kiállítás

2023. március 7.

Megnyitotta kapuit a 2023-as Middle East Energy, a Közel-Kelet egyik legnagyobb energiaipari szakkiállítása, melynek idén is a Dubai World Trade Centre ad otthont. A rendezvény keretein belül immár 48 éve a régió és a világ energiaügyi vezetői találkoznak azon célból, hogy megvitassák és stratégiát dolgozzanak ki a globális energetikai helyzetről és a szükséges változtatásokról, a szektor esetleges megreformálásáról.

 

A kiállításon minden évben közel 170 ország, több mint 800, a legmodernebb energiatermelési, átviteli és tárolási technológiákat kínáló kiállítója mutatkozik be a mintegy 25 ezer szakmai látogató előtt. Az esemény az okos energia felhasználásával kapcsolatos számos területre fókuszál, ilyenek például az áramhálózat-gazdálkodással, az energiafogyasztás csökkentésével és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos megoldások, smart city technológiák, energetikai irányítástechnikai eszközök, szoftverfejlesztések, okos otthonok, kommunikációs, adatvételi megoldások.

 

Magyarország hat kiállító vállalattal érkezett Dubajba. A résztvevő ARWorks Kft., Chameleon Smart Home Nyrt., Kuube Hungary Kft., MP Solutions Kft., Phönix Control Kft., WM Rendszerház Kft. többek között olyan termékeket mutat be az Emírségek központjában, mint a különböző szoftverfejlesztési, AR/VR megoldások, okos otthon kiegészítő eszközök.

 

A március 9-ig tartó eseményen jelen van a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség munkatársa is, aki a résztvevő magyar cégek támogatásán túl folyamatosan beszámol a kiállításon tapasztalt szakmai újdonságokról, érdekességekről.

 

Korábbi cikkünkben olvashatnak a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével megkötött partnerségi megállapodás aláírásáról, amely értelmében a HEPA egy torontói partnere közel 1 milliárd forintos befektetést jelentett be a Middle East Energy-n is jelen lévő Chameleon Smart Home Nyrt, okos megoldásokat kínáló magyar startup-ba. 

Esemény

Kiállítás

2023. március 7.

További hírek