Európai Regionális Fejlesztési Alap

Októberben újra Afrikáé lesz a főszerep – többnapos programsorozat segíti az afrikai-magyar kapcsolatok erősítését

Októberben újra Afrikáé lesz a főszerep – többnapos programsorozat segíti az afrikai-magyar kapcsolatok erősítését

Esemény

2024. augusztus 12.

2024. október 14-20. között immár második alkalommal kerül megrendezésre hazánkban az Afrikáért Alapítvány szervezésében a Magyar-Afrika Hét.

 

Az esemény során afrikai vonatkozású gazdasági, diplomáciai és tudományos rendezvények, nemzetközi fejlesztési, humanitárius profilú és kulturális programok zajlanak majd Magyarország-szerte. Az Afrika és Magyarország közötti kapcsolatok erősítésén fáradozó Afrikáért Alapítványt a Magyar-Afrika Hét megvalósításában a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség is támogatja.

 

Jól mutatja a rendezvény jelentőségét, hogy az első Magyar-Afrika Hét több mint 400 résztvevővel valósult meg 4 helyszínen, 4 szakmai és 3 kulturális nappal. A Gazdasági Napon 71 magyar és több mint 30 afrikai vendég vett részt (többek között Kenyából, Maliból, Etiópiából, a Kongói Demokratikus Köztársaságból, valamint a Dél-Afrikai Köztársaságból), a hét során több mint 10 B2B találkozó, 6 céglátogatás és 80 előadás zajlott le, jelen volt 15 nonprofit szervezet és 30 oktatási intézmény képviselője.

 

Ehhez hasonlóan a Gazdasági Nap a 2024-es évben is a programsorozat részét képezi majd. A szervezők kiemelt célja a kapcsolatépítés elősegítése és a magyar vállalkozások afrikai exporttevékenységének támogatása. A rendezvény során a résztvevő afrikai, illetve magyar cégek képviselői számára a tervek szerint be fogják mutatni az exportfinanszírozási lehetőségeket, valamint sor kerül majd üzem látogatásokra és B2B találkozók megszervezésére is.

 

A rendezvény hivatalos weboldala ide kattintva érhető el.

Esemény

2024. augusztus 12.

További hírek