Európai Regionális Fejlesztési Alap

GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatósági Konferencia és Szakkiállítás 2023

Esemény

Kiállítás

2023. május 30.

Immáron negyedik alkalommal, május 25-26 között, Zalaegerszegen került megrendezésre a GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatósági Konferencia és Szakkiállítás. Az esemény a zöld energia és fenntarthatóság témájában érdekelt szakmai területeknek, önkormányzati, intézményi, oktatási és vállalati szereplők számára biztosított egyedülálló lehetőséget a szakmai tapasztalatcserére, üzleti kapcsolatok erősítésére, tudáselmélyítésre olyan témákban, mint az energia stratégia, jármű- és autóipar, elektromobilitás, szállítmányozás, zöld közlekedés, drón technológia, hulladékgazdálkodás, stb. 

 


A rendezvény keretein belül megtartott 200 szakmai programon 400 látogató és mintegy 800 diák vett részt, akik lehetőséget kaptak az eseménynek otthont adó AVL ZalaZone Autóipari Próbapálya bejárására, üzemlátogatására, személyesen találkozhattak a zöld technológiák mellett elhivatott vállalati, szakmai és oktatási szereplőkkel, részt vehettek az olyan nemzetközi cégek vezetőinek szakmai előadásain, mint például a MOL és az E.ON. Kerekerekasztal beszélgetésekre is sor került a METRANS és a Porsche Hungaria részvételével. Végül, de nem utolsó sorban a jelenlévők a helyszínen tesztelhették a legújabb elektromos és hibrid hajtású járműveket. 

 


 A konferencia mellett az eseményen résztvevő üzleti partnerek számára a kiállításon önálló standdal jelentkező Enterprise Europe Network (EEN), azaz az Európai Bizottság által életre hívott üzletfejlesztési hálózat hibrid B2B megbeszéléseket szervezett, melyekre összességében 23 országból érkeztek üzletemberek, a tárgyalások száma pedig meghaladta az 50-et. 

 


Az eseményen részt vett Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója, aki a második szakmai napon tartott nyitóbeszédében elmondta: „Az energiaárak gyors növekedése vagy mondjuk úgy, hogy az energiabizonytalanság felértékeli a zöld megoldásokat, és még gyorsabban megtérülővé teszi azokat. Ez nekünk jó hír, mert ezáltal egyre rentábilisabbak lesznek a zöld beruházások, de fogalmazhatnék úgy is, hogy nem zöldnek lenni egy kifejezett versenyhátrányt jelent manapság. A mi célunk pedig az, hogy minél versenyképesebbek legyenek a nemzetközi piacokon a magyar cégek. Továbbá afelé haladunk, hogy a globális, 2015-ben megfogalmazott fenntarthatósági célokat is tartsuk. A mi zöldipari cégekkel való kapcsolatainkat nagymértékben segítette az, hogy megszervezői lehettünk a 2021-es Planet Exponak. A partnereink között – különösen azóta – számos zöld cég és népszerű megoldás van jelen.” – emelte ki a HEPA vezetője. 

Esemény

Kiállítás

2023. május 30.

További hírek