Európai Regionális Fejlesztési Alap

Közösen az oktatástechnológia fejlesztéséért - ebben támogatjuk most a magyar cégeket!

Esemény

Hír

Együttműködés

2023. szeptember 14.

Együttműködési megállapodást írt alá Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója és Horváth Ádám, az Education:NEXT Oktatástechnológiai Szövetség elnöke.
 
Az Education:NEXT célja a magyar oktatástechnológiai ökoszisztéma szereplőinek szakmai támogatása, érdekeinek képviselete, szakmai népszerűsítése. Kiemelt feladata továbbá az ágazati szereplők nemzetközi térben való bemutatása, azok piacra lépésének segítése, az innovatív szakmai ügyek felkarolása, oktatásfejlesztési és -támogatási programok megvalósítása, oktatástechnológiával foglalkozó cégek és szervezetek képviselete.


A partnerség elmélyítését célzó dokumentum értelmében a felek együttműködése kiterjed a képzési, szakértői, üzletfejlesztési, rendezvényszervezési-kiállítói tevékenységre. A már kiterjedt kapcsolati rendszerük bevonásával mind a HEPA, mind pedig az Education:NEXT törekszik a magas szintű szakértelemre és a tudásátadásra, hiszen kölcsönös az érdekeltség abban, hogy a hazai - jelen esetben oktatástechnológia hazai vállalatok, vállalkozások - export versenyképessége növekedni tudjon, a két szervezet pedig részt vehessen a cégek exportforgalmának bővítését célzó fejlesztési programokban.


Az együttműködési megállapodás aláírását megelőző tárgyaláson a felek megállapodtak arról is, hogy törekednek egymás szakmai képzéseinek népszerűsítésére, B2B megbeszélések, üzleti fórumok közös megszervezésére, a kiállításokon való közös részvételre. Az exportpiacok fejlesztése céljából a HEPA tanácsadást nyújt az exportorientált vállalkozások részére az adott térségbeli külpiaci stratégia kialakítása és annak implementálása területén. Ezzel párhuzamosan a felek kölcsönösen hozzásegítik partnereiket az adott célpiacra vonatkozó, széleskörű, részletes információk eléréséhez, hozzájárulva ezzel a minél eredményesebb külpiaci jelenléthez, tevékenységhez.

 

Az együttműködési megállapodás aláírásán Jenei Gábor, a HEPA vezérigazgatója elmondta: „A most megkötött partnerség stratégiai fontossággal bír, hiszen a HEPA szolgáltatásainak sorában számos olyan lehetőség van, ami előmozdíthatja a hazai oktatástechnológiai vállalatok helyzetét. Gondolok itt a képzéseinkre, a partnerösszekötő hálózatunkra, a kiállításokra és az olyan pályázható lehetőségekre, amelyeket leginkább az Enterprise Europe Network-ön (EEN-en) keresztül tudunk kiaknázni.”


Horváth Ádám, a NEXT elnöke hozzátette: „A szövetségnek jelenleg 18 oktatástechnológiai megoldásokat kínáló tagja van. Ez a szám folyamatosan bővül, az óvodai fejlesztésektől egészen a felsőoktatásig vannak partnerek, a hardvergyártástól a szoftverfejlesztésen át, a pedagógiai kutatásig bezárólag. Az oktatástechnológia egy gyors ütemben fejlődő ágazat.  A jelenleg futó EdTech (Educational Technology) projektünkben, amiben az Óbudai Egyetem is részt vesz, spanyol, német, észt és osztrák szakértők bevonásával dolgozunk a magyar, szerb és osztrák oktatástechnológia fejlesztésén. Meg kell hagyni, nyugati szomszédaink élen járnak a startup-ok tekintetében, ám a mi módszertanunk is figyelemre méltó. Szeretnénk, ha egyre több magyar cég tudna bekapcsolódni a nemzetközi, oktatást érintő projektekbe. Ám ahhoz, hogy külföldön is ismertek legyenek a magyar cégek, szükségünk van a HEPA segítségére.”

Esemény

Hír

Együttműködés

2023. szeptember 14.

További hírek